Hirdetés

Robbanásálló akkumulátorokon dolgozik a Samsung



|

Nagyon nehezen kapnak lángra a két éven belül érkező szilárdtest-akkumulátorok.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 7-tel történtek után minden gyártó fokozottan ellenőrzi az okostelefonjai akkumulátorait, és többek között a Samsung is nagyon szigorú tesztelési eljárást vezetett be. Emellett viszont az óriás biztonságosabb alternatívákat is keres a ma használt akkumulátoroknál. 

Hirdetés

A Korea Herald értesülései szerint a Samsung SDI már két éven belül készen áll a szilárdtest-akkumulátorok szállítására. Ezeknek számos előnye van a hagyományos lítium-ionos akkukhoz képest, a legfontosabb pedig az, hogy nagyon nehezen kapnak lángra (vagy egyáltalán nem). 

Nem csak sűrűbbek, hanem hosszabb élettartamuk is van, akár ötször tovább is bírják. További remek hír, hogy a szilárdtest-akkuk feltöltése hatszor gyorsabb. Figyelembe véve, hogy egy Galaxy S8 ma 80 perc alatt feltölt, a Samsung jövőbeli megoldásainak 15 perc is elég lehet a teljes feltöltésre. 

A Korea Herald szerint a Samsung Electronics egyébként nem feltétlen a Samsung SDI akkuit rendeli majd meg, többek között az LG szilárdtest-akkumulátorai is készen állnak majd a debütálásra (ugyanabban az időben). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.