Hirdetés

Robin: bemutatkozott a magyar takarítórobot



|

A B+N Referencia Zrt. saját fejlesztésű takarítórobotjai többek között a Honvédkórház Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai komplexumaiban, a Groupama Arénában és a Budapest Airport területén kezdik meg a munkát.

Hirdetés

A B+N által bemutatott Robin egyik különlegessége, hogy nem klasszikusan robotikával foglalkozó cég fejlesztette, hanem olyan vállalat, amely napi szinten 5 millió négyzetméter felületet takarít és üzemeltet - így komoly rálátása van arra, hogy milyen elvárások fogalmazódnak meg a takarítással és egy takarítórobottal szemben.

A B+N saját dolgozóit képezte ki a Robin irányítására, így az automatizált segítséggel munkatársaik a kizárólag emberi munkával ellátható takarító feladatokra tudnak koncentrálni. A robotokat irányító kollégák munkaidejének 20-30 százalékát teszi majd ki a robot kezelése, feltöltése, ellenőrzése; ennek köszönhetően a takarítói munka hatékonysága nő.

Hirdetés

Szij Csaba, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte: "Ma már nem csak munkatársaink saját fizikai erejére és tudására alapozva, hanem a robotok alkalmazásával és azokkal együttműködve tudunk versenyképesebb szolgáltatásokat nyújtani. Robinnal egy olyan, Európában is egyedülálló saját fejlesztésű vezérlő szoftverrel rendelkező robotot hoztunk létre, amely a jövőben további feladatok ellátására is alkalmas lehet."

Robin egy műszak alatt 1.500 m2 területet tud kiszolgálni, önállóan tervezi a bejárási útvonalát az előzetesen elkészített takarítási helyszíntérkép alapján. Az eszköz egy olyan egyedi vezérlőrendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy egy-egy váratlan akadályt érzékelve is zavartalanul, önállóan (emberi beavatkozás nélkül) folytassa munkáját: Az akadályokat automatikusan kikerülő robot megjegyzi a kimaradt területeket és azokra később visszatér. A folyamatban levő fejlesztések eredményeként az elvégzett munkáról, a takarított és kihagyott területekről adatbázis készül, így a minőség-ellenőrzés is automatizálható.

Az elsőként legyártott 20 példány az év végéig a Groupama Arénában, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a B+N dokumentumkezelő központjában Pátyon, valamint a MH Egészségügyi Központ telephelyein (a Honvédkórház Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai komplexumaiban) áll munkába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.