Hirdetés

A látássérült utazókat segíti a robotbőrönd



|

Mesterséges intelligenciát használ az új robotbőrönd, aminek hála a látássérültek magabiztosabban utazhatnak.

Hirdetés

Az IBM Japan a partnereivel együtt egy olyan új, bőrönd formájú robotot fejleszt, ami a látássérült embereknek segít majd magabiztosabban utazni. Alapvetően egy navigációs robotról van szó, ami mesterséges intelligenciát használva éri el, hogy a tulajdonosa önállóbban utazhasson, szerte a világban. Az IBM Japant a Shimizu és a Mitsubishi is segíti többek között, az éles teszteket pedig júniusban kezdhetik el a vállalatok. 

Hirdetés

A robotbőrönd segít majd az embereknek optimális útvonalat találni, illetve kamerák és szenzorok segítségével figyelmezteti majd őket az akadályokra, boltokra, illetve szól, ha be kell állni például egy sorba a reptéren. 

A kutatók célja az, hogy a látássérült emberek egyedül is szabadon és biztonságban közlekedhessenek a városokban, az inspirációt pedig a Carnegie Mellon Egyetem CaBot robotjából merítették. A CaBot teljesítménye már önmagában felülmúlta a látássérült tesztelők várakozásait, akik vezetőkutyához hasonló teljesítményt emlegettek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.