Hirdetés

Robotkutya őrzi a Hyundai dél-koreai gyárát



|

A Boston Dynamics masinája sokkal több feladatot tud ellátni, mint egy biztonsági őr és néhány kamera.

Hirdetés

Az idei év egyik érdekes híre volt, mikor a Hyundai bevásárolta magát a Boston Dynamicsbe, akik az emberek életminőségének javítását és biztonságának növelését tűzték ki célul robotok segítségével.

A cégcsoport az reméli, hogy a robotikával foglalkozó csapat integrálásával előremozdul majd az önálló vezetésre képes autók fejlesztése és az alább olvasható példához hasonló feladatokra is használhatják majd a masinákat.

Hirdetés

A Hyundai dél-koreai gyárának biztonsági szolgálatát mostantól egy, a Boston Dynamics videóiból már jól ismert robotkutya segíti, amit a cég mérnökei további egységekkel szereltek fel, hogy a legkülönbözőbb tényezőket is meg tudja figyelni, miközben leállás van az épületben.

A négylábú gépezet a mérete miatt a szűkebb helyekre is gond nélkül befér, így sokkal hatékonyabban tudja szemmel tartani az épület minden négyzetméterét. A felszerelt lidarnak és egyéb szenzornak köszönhetően a robot érzékeli, ha valamelyik ajtó véletlenül nyitva maradt, de még a tüzet is képes megelőzni, hiszen figyeli a rendellenes melegedéseket és szükség esetén értesíti az emberi személyzetet.

A Hyundai itt nem áll meg, a jövőben még több hasonló megoldást láthatunk majd a cégtől:

"További okoseszközöket fogunk létrehozni, amikkel észrevehetjük a veszélyforrásokat a munkahelyeken, így támogathatjuk a munkavégzők biztonságát a Boston Dynamics szakembereivel közreműködésben."

Érdeklődve várjuk, hogy a jövőben milyen feladatokat fog még ellátni az egyre menőbb robotkutya.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.