Hirdetés

Robotporszívóra hajaz a Gigabyte moduláris gamer-PC-je



|

Három kombinálható modullal maxolják ki a személyre szabhatóságot a tajvaniak.

Hirdetés

Nem ritkák az érdekes elképzelések a Gigabyte gaming fókuszú termékcsaládjában, az Aorus-sorozatban, elég csak a közelmúltban bemutatott felfújható gamer fotelre gondolni, amiről leginkább Darth Vader juthatott eszünkbe.

A tajvani gyártó most egy újabb különleges ötlettel állt elő, s habár ez csak koncepció, mindenképp megér egy pillantást.

Hirdetés

A Project Cielo tulajdonképpen egy moduláris számítógép, amit az Aorus csak next-gen gaming PC-ként jellemez. A Roomba robotporszívóira emlékeztető forma valójában három  kombinálható modult rejt: az egyik maga a PC, a másik az akkumulátor, a harmadik pedig a hangszóró.

Ennek lényege, hogy az egyes részeket szabadon kombinálhatjuk, így hálózati áram birtokában félretehetjük az aksit, vagy a hangszórót akár meglévő asztali gépünkre is ráköthetjük. A hordozhatóság jegyében pedig még egy beépített 5G antennát is tartalmaz a konfiguráció, így a Project Cielo lényegében bárhol képes csatlakozni az internetre.

Az Aorus weboldalán megosztott leírásból sajnos nem derül fény a specifikációkra, ahogy arra sem, hogy visszaköszönhetnek-e ezek a megoldások egy készülő termékben. Az elképzelés mindenesetre érdekes, de talán még meghökkentőbb, hogy a nyilvánosságra hozott fotók alapján a Cielóról teljesen hiányoznak az RGB-s LED-ek, ami a gaming PC-k kategóriájában már-már blaszfémiának minősül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.