Hirdetés

Igazi úriember lett a Roomba robotporszívó



|

Az iRobot padlópucoló szakasszisztense minden lépésünket figyeli, és úgy dolgozik, hogy még csak véletlenül se zavarja a hétköznapjainkat.

Hirdetés

A robotporszívó remek találmány, hiszen kis helyen elfér, nem kell hozzá hosszabbító, meg úgy egyébként is, háziasszonymentes eljárással élvezhetjük a tisztaságot, igaz, akadnak korlátai, de ebbe most ne menjünk bele. Abba viszont sokkal inkább, hogy az iRobot által jegyzett Roomba robi egy egyszerű fejlesztésnek köszönhetően kapott néhány olyan funkciót, mellyel egész emberközelivé vált. 

Hirdetés

Az ingyenes online automatizált szolgáltatásairól ismert IFTTT a napokban jelentette be, hogy a wifis Roomba porszívók (mint amilyen például a 980) tucatnyi új funkcióval bővülnek, melyek között számos olyan apróság akad, amik még kulturáltabbá teszik a működést. Az előkonfigurált beállításoknak köszönhetően pusztán néhány koppintással beállíthatjuk például, hogy robotizált takarítónőnk függessze fel működését arra az időre, míg telefonon beszélgetünk valakivel, illetve azt is megadhatjuk, hogy munkája végeztével indítson el valamilyen menő muzsikát egy adott Androidos eszközünkön. 

Ugyanígy megadható, hogy csak akkor dolgozzon, ha elhagyjuk otthonunkat, és ilyenkor telefonunk GPS adatait felhasználva tudja, hogy csupán kiugrottunk az újságért a postaládához, tehát nincs értelme elkezdenie zajongani, vagy elhúztunk melóba, és van ideje kitakarítani. Hasonlóképpen megadható a Roomba számára az is, hogy amennyiben megszólal az ajtócsengő, szintén hagyja abba a por szívását, mint ahogyan rávehetjük olyasmire is, hogy menjen pihenni, ha belépünk a házunkba, lakásunkba. 

Érdekességként említhető, hogy a fentebb említett funkciók ugyanígy elérhetőek az IFTTT kínálatában a konkurens Neato eszközeihez is, bár a szegmensben a zászló még az iRobotnak áll, de a nemzetközi helyzet fokozódik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.