Hirdetés

Rossz hír jött azoknak, akik Android TV-n élveznék az Apple TV tartalmait



|

Ha igazak a hírek, az Apple csúnyán odaszúrt a Google platformját preferálóknak.

Hirdetés

Több éve már, hogy az almás csapat is beszállt a filmes bizniszbe az Apple TV-vel, amelyen keresztül nem csak saját gyártású tartalmakat, hanem elég sok izgalmas néznivalót érhetnek el a felhasználók.

A megfelelő okostévé birtokában pedig pofonegyszerűen telepíthető az alkalmazás, még akkor is, ha valaki androidos eszközt használ otthon. Azonban nemrég történt valami, aminek következtében sok ember számára elérhetetlennek lettek az Apple platformjának tartalmai, de van logikus magyarázat a dologra. Persze ettől még nem tűnnek el a korlátozások sajnos.

Hirdetés

Az AppleInsider közlése szerint az Apple úgy döntött, hogy blokkolja az Android TV-ket, ami azt jelenti, hogy az ilyen típusú eszközökről nem lehet már tartalmakat bérelni vagy vásárolni az Apple TV-n. Elméletileg a vásárlást jelző gomb helyett most már csak tájékoztat minket a platform arról, hogy iPhone-on vagy iPad-en elérhetjük a kinézett alkotást. Jó hír viszont, hogy a már megszerzett tartalmak elvileg megmaradtak, és szerencsére az Apple TV+ is gond nélkül működik androidos tévén.

Hivatalos indoklás hiányában arra lehet gyanakodni, hogy az Apple azért hozta meg ezt a döntést, mert a Google 30%-ot lecsippent magának a vásárlások árából. Mivel a streamelhető tartalmakra a jelek szerint nem vonatkozik a korlátozás, tényleg ez tűnik a leglogikusabb magyarázatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.