Hirdetés

Rövid időn belül újabb csúcsmobilt leplezett le a Huawei



|

Nem sokkal a Mate 60 és a Mate 60 Pro után a Mate 60 Pro Plus is megmutatta magát.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Huawei egy nagyszabású leleplezéssel zárta a nyári szezont, melynek során színre lépett az amerikai gazdasági szankciókkal sújtott gyártó két új mobilos zászlóshajója, a saját fejlesztésű Kirin 9000 processzorral és HarmonyOS operációs rendszerrel támadó Mate 60/Mate 60 Pro.

Ezzel azonban a cég még közel sem lőtte el az összes patronját, azóta ugyanis egy harmadik készüléket is megvillantott a nagyközönségnek, amely több szempontból is lepipálja az első körben bemutatott kiadásokat.

Hirdetés

A Mate 60-sorozatot teljessé tevő Mate 60 Pro Plus külsőre megtévesztésig hasonlít az egy szinttel lejjebb pozicionált Pro-kiadásra, így ennek az előlapján is egy három kivágásból álló arcfelismerő- és kamerarendszert találunk, a hátlapot pedig itt is egy körkörös elrendezésű, három képalkotó szenzort és egy vakut rejtő kamerasziget dominálja.

A lényegi különbséget így nem a dizájn, hanem a specifikáció adja. A Mate 60 Pro Plus a kijelző, a memória és a kamera terén licitál rá a Mate 60 Próra. Ugyan mindkét készülékben egy 6,82 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű LTPO OLED panel dolgozik, ám a Pro Plus esetében ez nem 423, hanem valamivel magasabb, 440 ppis képpontsűrűséget kínál.

A kamerát tekintve már jelentősebb a zászlóshajó előnye: a Mate 60 Pro 48/48/12 megapixeles hátlapi képalkotója helyett itt egy 48/48/50 megapixeles megoldást kapunk, amelyben a 120 fokos ultraszéles látószögű érzékelővel készült képek felbontását növelte a gyártó. Végezetül pedig a Mate 60 Pro Plust 16 GB memóriával és 512 GB/1 TB UFS tárhellyel forgalmazza a Huawei, míg a Pro csak 12 GB RAM-mal szerelt kivitelekben kapható.

A többi specifikáció megegyezik, így a zászlóshajóban is a 7 nm-es Kirin 9000S processzor duruzsol, a hardvert pedig egy 5000 mAh-s, 88 W-os vezetékes gyorstöltéssel telepumpálható Li-Po akkumulátor tartja életben, ami az 50 W-os vezeték nélküli és a 20 W-os fordított töltést is támogatja. A fekete és arany színben támadó Huawei Mate 60 Pro Plus ára egyelőre nem nyilvános, ám ez nekünk gyakorlatilag nem is lényeges, mivel a jelenlegi tervek szerint a másik két Mate 60-nal egyetemben ezt sem fogják Kínán kívül forgalmazni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.