Hirdetés

Rövidesen androidon is hívásokat továbbíthatunk telefonról táblagépre



|

A Google I/O során bemutatott Telecom Jetpack funkció hamarosan élesben is elérhető lehet.

Hirdetés

A pandémia évei alatt sokaknak vált fontos munkaeszközévé a telefon. Személyes jelenlét híján a megbeszéléseket, akár hosszabb tárgyalásokat is ennek segítségével intéztek home office-ból. A céges világ jelentős részében a lezárások elmúltával is megőrizték az otthoni munkavégzést költséghatékonysága miatt.

Mindamellett, hogy a Google eddig is mindent megtett, hogy telefonunkat afféle kompakt számítógépként használhassuk, a hívásélmény javításán is folyamatosan dolgozik. Az Android új fejlesztésének köszönhetően hamarosan könnyedén irányíthatunk át hívásokat táblagépünkre kihasználva ennek minden előnyét: a kényelmet és a praktikumot.

Hirdetés

A cég az idei Google I/O-n mutatta be a Telecom Jetpacket, ami lehetővé teszi, hogy hívásokhoz kapcsolódó technológia fejlesztésére tervezett API-k segítségével hívásokat irányítsunk át androidos telefonunkról táblagépünkre, lényegesen jobb hang- illetve képminőségben folytatva a beszélgetést.

A funkció kezdetben csak a Voice over Internet Protocol (VoIP) hívásokon fog működni, a mobilhálózatot használó hívások egyelőre nem támogatják ezt az átirányítást. A Google Cast alkalmazáson belül lehet majd kiválasztani a tabletet, mint az átirányítás célját.

Idővel más eszközök és alkalmazások is kihasználhatják ezt az innováció, amit egyébként az Apple-eszközök felhasználói már régóta élvezhetnek. Az idei megjelenés lehetővé teszi más cégek fejlesztői számára is, hogy beépítsék ezt a funkciót a saját eszközeikbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.