Hirdetés

Jön az új hajtogatós mobil onnan, ahonnan a legelső is érkezett



|

Emlékszik valaki a Royole nevű cégre? Nem? Pedig ők adtak ki legelőször hajtogatós mobilt, és most újra próbálkoznak.

Hirdetés

Bizony, ha valaki azt hinné, hogy a legelső flexi-kijelzős mobilt a Samsung villantotta Galaxy Fold néven, akkor jelentem, egy hatalmas tévedéstócsában kapálózik. A 2019-es CES-en ugyanis egy legtöbbek számára ismeretlen kínai cég, a Royole mutatta bea legelső ilyen készüléket FlexPai néven, még január legelső napjaiban. Mondjuk tény, hogy az a mobil még annyira sem volt kiforrott, mint a Galaxy Fold (ami ugyebár szintén nem volt egy makulátlan sikersztori, és akkor még óvatosan fogalmaztunk), inkább úgy nézett ki, mint egy techdemó, vagy prototípus, de tény, hogy az időbeli elsőségért járó virtuális gumimobil díj a Royole-é.

Hirdetés

Aztán persze jöttek a komolyabb gyártók, komolyabb marketing-büdzsével és megalapozottabb gyártási tapasztalatokkal, és szépen ellopták a show-t a gyártó elől. Mondjuk nem is ártott még egy kis szünet az egész hajtogatós üzletágnak, hiszen láttuk, hogy még a legnagyobbaknak is csak döcögősen indul be az igazán használató, és teljesen hibamentes modellek elkészítése. Mindenesetre most már a Samsungnak több hajtogatós eszköze is van, de beszállt a Huawei és a Motorola is, tán egyedül a Xiaomi jelezte azt, hogy ugyan prototípus szintjén náluk is készült ilyen telefon, de egyelőre nem hamarkodják el a piacra vitelt.

Bárhogy is alakult, a Royole mostanra felszívta magát, és jelezte, hogy elkészült a FlexPai2 nevű második generáció, ami egy csomó szinten javít az első fecskén. A kijelző továbbra is 7,8 hüvelykes, és hátrafelé hajtható, tehát a Huawei-féle iskolát képviseli azzal, hogy összecsukva a panel a telefon külsejére kerül és osztva is használható. Kicserélték azonban a zsanért, amely állítólag 200 ezer hajtásra van hitelesítve, és ami még fontosabb, a gyártó szerint nem látszik a panelen semmiféle hézag, mint az összes többi eddig piacon lévő eszközön, ezáltal semmilyen por vagy egyéb szennyeződés nem juthat be a mobil belsejébe. Mondjuk mindemellett a bemutatott eszközön az is jól látszik, hogy az első modellhez hasonlóan nem teljesen fekszik rá az egyik oldal a másikra összecsukott állapotban, hanem az ívelt káva miatt amolyan hegyesszögben ér össze a készülék két széle.

A burkolat alatt Snapdragon 865 rendszerchip dolgozik LPDDR5 memória és UFS 3.0 tárhely mellett, szóval a sebességgel és erővel sem lehet probléma. Azt viszont még nem tudni, mikor és mennyiért lehet kapni a mobilt. Esélyesen egyébként arról van szó, hogy nem is Royole néven találkozunk majd vele, a cég ugyanis bejáratott OEM gyártó és másoknak készít eszközöket. A hírek szerint most épp a szintén kínai ZTE lesz az első esélyes befutó, akik saját logóval szeretnék világszerte megjelentetni a FlexPai2-t (aminek valószínűleg a neve is más lesz így).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.