Hirdetés

Saját alkalmazottai haragjától félti a forráskódját a Twitter



|

Nem mindenki örül Elon Musk színre lépésének, a vezetőség az elégedetlen kollégák bosszújától tart.

Hirdetés

A napokban robbant a hír, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért megveszi a Twittert, miután a tőzsdén jegyzett vállalat igazgatótanácsa némi habozás után rábólintott a mágnás ajánlatára. A felvásárlást ugyan még a részvényeseknek és a versenyhatóságnak is jóvá kell hagynia, de ha hihetünk az elemzőknek,  akkor kicsi az esély az üzlet meghiúsulására.

A Bloomberg nemrég publikált jelentése szerint viszont az alkalmazottak körében akkora az elégedetlenség az egyezség miatt, hogy a vezetőség már szándékos szabotázsakcióktól tart.

Hirdetés

A hírügynökség úgy tudja, hogy emiatt le is zárták a közösségi oldal forráskódját, nehogy egy felháborodott dolgozó babráljon vele.

Hogy miért elégedetlen a Twitter kb. 7000 alkalmazottja, az több tényezővel magyarázható. Egyrészt nem mindenkinek tetszik Musk azon terve, hogy a moderációs szabályok lazításával nagyobb szólásszabadságot szeretne biztosítani a platformon, ez ugyanis sokak szerint az álhírek burjánzásának fog megágyazni.

Ennél is fontosabb viszont, hogy a dolgozókat nem tájékoztatják átláthatóan a jövőjükről, a vezérigazgató Parag Agrawal az állománynak tartott fejtágítón csak annyit mondott az esetleges elbocsátások kapcsán, hogy "egyelőre" nem terveznek ilyet. Így aztán az a kérdés sincs megválaszolva, hogy mi lesz a juttatásokkal, ha Musk kivezeti a tőzsdéről a céget, jelenleg ugyanis a fizetések jelentős részét vállalati részvénycsomagok formájában kapják.

Az említett belsős fejtágítón mindenesetre Agrawal úgy nyilatkozott, hogy 6 hónapon belül ütik nyélbe a felvásárlást, így aki nem várná meg, mit hoz az átalakulás, annak lesz ideje más munkahely után nézni. A forráskód lezárását illetően cikkünk írásáig a Twitter nem kommentálta a Bloomberg értesülését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.