Hirdetés

Saját előzetest kapott a világ leggyűlöltebb betűtípusának új változata



|

A Microsoft legfeleslegesebb betűtípusával kombinálták a közutálatnak örvendő stílust. Hát persze, hogy imádjuk!

Hirdetés

Úgy látszik, hogy az év vége a furcsa kreálmányok időszaka, hiszen csak nemrég számoltunk be a Sega távirányítós gamer PC-jéről, de máris itt egy újabb szokatlan hibrid, amit nehéz lenne hiánypótlónak nevezni. Egy grafikus ugyanis nagyot álmodva egyesítette a világ leggyűlöltebb és a világ legfeleslegesebb betűtípusát, rémálmokat okozva azoknak, akik érzékenyek az ilyesmire.

A szörnyszülött két alkotóeleme a Comic Sans és a Wingdings, amiből a témában jártasak valószínűleg bármiféle illusztráció nélkül is látják maguk előtt, hogy miről van szó. A többieknek viszont el kell mondani, hogy a Comic Sans a Microsoft 1995-ben megjelent, a képregények szövegbuborékjait idéző játékos betűkészlete, melyet talán azért utál az internet népe, mert nem igazán létezik olyan dokumentum, plakát, üdvözlőlap vagy bármi, amihez tényleg hozzáadna a használata.

Hirdetés

De ha mégsem elégít ki ez a pongyola indoklás, ezen a linken szakmai igényű elemzést is olvashatsz a Comic Sans hibáiról. Ami pedig a Wingdingset illeti, ez egy szimbólumgyűjtemény azokból az időkből, amikor még nem úsztunk nyakig az Emojikban. Az 1990-ben kiadott kollekció különféle jelek garmadájával dobja fel a szövegünket, ám az elmúlt 31 évben alaposan eljárt felette az idő, s így már az unatkozó kisiskolások sem ütik el vele az informatika óra Word-leckéinek lélekgyilkos perceit.

Ennyi magyarázkodás után talán már mindenkinek egyértelmű, miért is volt istenkísértés kombinálni a Comic Sanset a Wingdinsszel. Az eredmény a Comic Dings nevű szimbólumkészlet, ami leginkább a kézi firkákra hajaz, és végképp nehéz elképzelni, hogy létezik olyan helyzet, hogy bárkinek is hasznára válna, leszámítva persze a készítőjét, aki legalább besöpör vele néhány nézőt a YouTube-csatornáján.

Aki terrorizálni szeretné a környezetét, az ide kattintva megszerezheti otf-formátumban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.