Hirdetés

Saját farmján botlott a SpaceX rakétájának darabjába egy férfi



|

A kilövés után visszahulló alkatrész jókora nyomot hagyott a talajban.

Hirdetés

Javában zajlik Elon Musk műholdas internet programjának, a Starlinknek a megvalósítása, melynek során a milliárdos űrvállalata, a SpaceX rendszeresen állít Föld körüli pályára újabb és újabb mesterséges égitesteket.

Az 1584 tervezett egységből álló hálózat bővítését Falcon 9 teherszállító rakéták segítségével végzik, melyek leváló darabjai többnyire teljesen elégnek a légtérben, ám a március 26-i kilövés alkalmával egy bokszzsák méretű tartály mégis átvészelte a zuhanást, és egy Washington államban élő farmer birtokán csapódott a talajba.

Hirdetés

A hélium tárolására szolgáló alkatrész nagyjából 10 centiméter mélyen ágyazódott a földbe, jól kivehető lenyomatot hagyva maga után. A farm meglepett tulajdonosa a helyi seriffhivatal őrmesterének segítségével azonosította az égből pottyant hulladékot, majd értesítették a SpaceX-et, akik rövidesen el is szállították az eltévelyedett rakétadarabot. A seriffhivatal két fotót is megosztott, melyeken a tartály és a becsapódás helye is megcsodálható:

Musk űrvállalata eddig nem kommentálta az esetet, így nem lehet tudni, hogy az alkatrész miért úszta meg a zuhanást. Nem ez azonban az első ismert alkalom, hogy a SpaceX "megszórta" a talajt, nemrég ugyanis a felrobbant Starship SN11 prototípus földet ért darabjának fotója is bejárta az internetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.