Hirdetés

Saját gyerekein tesztelte a Tesla önvezetőjét, a YouTube törölte a videót



|

A videó megszegte a portál tartalmaira vonatkozó, a gyermekeket szigorúan védő feltételeket.

Hirdetés

A YouTube szigorú szabályokkal írja körül, milyen tartalmakat nem szabad feltenni a videómegosztóra. Kifejezetten mereven kezelik például azt, hogy a gyerekek milyen körülmények között szerepelhetnek videókban, azt pedig semmilyen körülmények között nem engedélyezik, hogy a fizikai vagy mentális egészségük veszélybe kerüljön.

Egy videóban nemrég gyerekeken tesztelték a Tesla teljesen önvezető, azonban csak bétában elérhető funkcióját, ami ugyan jól teljesített, mégsem maradhatott fent a YouTube-on.

Hirdetés

A Does Tesla Full-Self Driving Beta really run over kids? cím már magában elég offenzív, Tad Park, Tesla tulajdonos és befektető azonban nem bízta a véletlenre és a saját gyerekein tesztelte a Model 3 FSD mechanikáját.

A videóban két szituációban is kipróbálták, hogy időben reagál-e az autó a gyerekek jelenlétére, és ugyan nem történt baleset, a YouTube eltávolította a tartalmat. Park a Twitteren még mindig elérhető videóban elmondja, több alkalommal tesztelte már az FSD-t és egyébként is ott ül a volán mögött, így nem gondolja, hogy bármilyen szinten kockáztatja a gyermekei életét.

A Tesla önvezető funkciója még mindig nem teljesen önálló, lehetnek hibái. A funkció egyszer 12 ezer dollárért, vagy 199 dolláros havi előfizetésért cserébe elérhető. Miután a Tesla megbizonyosodik arról, hogy a sofőr eléri a szükséges biztonsági pontot, elérhetővé teszi az FSD bétát, amibe megadható a célpont, az autó pedig az Autopilottal odavezet, a sofőrnek azonban végig a kormányon kell tartania a kezét, hogy bármikor átvehesse az irányítást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.