Hirdetés

Saját MicroLED-kijelzőket fejleszt az Apple



|

Kiderült, hogy az Apple titokban saját kijelzőket fejleszt - a hír hatására a kijelzőgyártók árfolyama megindult lefelé.

Hirdetés

Az Apple-t rendre megdicsérik az eszközei remek tudása, dizájnja és minősége miatt. Az óriás ugyanakkor rengeteg alkatrészt külső partnerektől szerez be: kijelzőt általában a Samsungtól vagy az LG-től. 

Hirdetés

A Bloomberg értesülései szerint ezen is változtatna az Apple, amely házon belül már saját kijelzőket fejleszt. Ezúttal nem csak a partnerekkel szembeni függőségén enyhítene az óriás, hanem valami egészen mással állna elő. 

Elsőként az Apple Watch okosórákban debütálhatnak az úgynevezett következő-generációs MicroLED-kijelzők. Ezek eltérnek a jelenlegi OLED-panelektől, és a tervek szerint könnyebbek, világosabbak és energiatakarékosabbak is lesznek. A kontrasztarányuk magasabb lesz, a válaszidejük alacsonyabb. 

A Bloomberg szerint még évekbe telik, mire az új kijelzők élesben debütálhatnak - ha minden jól megy, és tényleg megérkeznek az Apple MicroLED-kijelzői, akkor elsőként ezeket okosórákban látjuk majd. 

Természetesen a projektet le is állíthatják, ha nem sikerül tökéletesíteni a technológiát. Állítólag a gyártás jelenleg jóval komplikáltabb, mint az OLED-panelek esetében. 

MicroLED-kijelzőn egyébként a Samsung is dolgozott már, de egyelőre egy ilyen képernyő sem jelent meg a piacon. A hír hatására ugyanakkor a nagy kijelzőgyártók (mint az LG, a Sharp és a Samsung) tőzsdei árfolyama átlagosan 4,4 százalékot mozdult lefelé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.