Hirdetés

Saját modemet fejleszt az Apple, szabadulna a Qualcommtól



|

Az új iPhone-okban, illetve MacBookokban és Apple Watch okosórákban is használhatják majd a házon belül fejlesztett modemet.

Hirdetés

Az Apple hosszú évek óta arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hardvert házon belül tervezze, így ugyanis nem csak jobban tudja összehangolni a hardvert és a szoftvert, de a riválisoktól és a beszállítóktól is függetlenedik.

Azután, hogy a Macekbe szánt M1 processzorok nagy sikert arattak, nyilvánvaló lett, hogy tényleg képes lesz szakítani az Intellel a vállalat. A Bloomberg forrásai szerint legközelebb pedig a Qualcommal fejeznék be az együttműködést. 

Hirdetés

Fejlesztik már ugyanis az első Apple modemet, ami az 5G-képes iPhone, iPad, Mac, MacBook és Apple Watch eszközökben is helyet kaphat a jövőben. Mindez várható volt, elvégre tavaly vásárolta fel az Intel modemekkel foglalkozó ágazatát az Apple. Feltehetően ennek az üzletágnak a tudását kamatoztatnák a jövőben.

Azt viszont még megtippelni sem lehet, hogy mikor váltanak Apple modemre az Apple eszközök. Feltehetően ez még évekbe telik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.