Hirdetés

Saját térképszolgáltatáson dolgozik a Huawei



|

Többek között ezzel is függetlenítené magát a Google szolgáltatásaitól a kínai óriás.

Hirdetés

A Huawei hivatalosan is megerősítette, hogy saját térképszolgáltatás fejlesztésébe kezdett azért, hogy csökkentse a Google szolgáltatásaival szembeni függőségét. 

Hirdetés

Az amerikai helyzet továbbra sem rendeződött, a Huawei csak különleges jóváhagyás mellett használhat amerikai technológiát, és bizonyos mobiljain még mindig nem alkalmazhatja a Google Térképet. 

Itt jön képbe a Map Kit, ami nem a Google Térkép közvetlen fogyasztói riválisa lesz, hanem API-ként funkcionál, vagyis a külsős fejlesztők írhatnak rá navigációs szoftvereket. 

A Map Kit 150 országból merít adatokat, a bázisállomásainak hála a Huawei gyorsan és könnyedén felépíti a saját hálózatát és rendszerét. A Map Kit olyan fejlett funkciókat is kínál, mint a sávváltások érzékelése, navigáció a kiterjesztett valóságban vagy valós forgalmi adatok követése. Összesen 40 nyelven dobják piacra a csomagot, és állítólag az orosz Yandex, valamint az amerikai Booking Holdings lesznek az első partnerek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.