Hirdetés

Saját vezérigazgatójából csinált játékfigurát az Nvidia



|

Látványos videók promózzák a zöldek csúcstechnológiás avatarjait.

Hirdetés

Jó ideje nem titok már, hogy az Nvidia a mesterséges intelligenciában látja a jövőt, amely köré több szolgáltatással is készül a grafikus chipjeivel befutott vállalat.

Ezek közül az egyik az élethű emberi avatarok megalkotása, amit trükkös módon azzal prezentáltak, hogy az augusztusi bemutatójukon egy 3D-renderelt figurával helyettesítették a cég vezérigazgatóját, Jensen Huangot.

Hirdetés

Most pedig már arról is lehet némi fogalmunk, hogy mire szeretnék használni a technológiát: az Nvidia nemrég bejelentette az Omniverse Avatar projektet, ami a Riva hanggenerátor segítségével valós idejű beszélgetésekre képes, változatos területeken bevethető digitális asszisztenseket kínál.

A platform képességeinek illusztrálására két demót is kaptunk. Az egyiken egy nő fénykép alapján létrehozott élethű mása látható, amely több nyelven mondja el a bevitt szöveget, miközben a szemkontaktust is tartja a hús-vér partnerével. A sci-fibe illő mutatvány az Nvidia Project Maxine nevű eljárásán alapul, ami a valós idejű fordítást és az írott szöveg beszéddé alakítását ötvözi a fotókból generált "élő portrékkal".

A másik demó a Project Tokkiót mutatja be, amit az Nvidia csak "beszélő kioszkként" jellemez. Ebben ismét a CEO Jensen Huangé, pontosabban a játékfigurára emlékeztető avatarjáé a főszerep, aki a mesterséges intelligencia segítségével olyan témákban képes cseverészni, mint a biológia vagy a klímaváltozás.

Az Omniverse platform fejlesztése jelenleg a béta fázisnál tart, a Maxine dev kitje viszont már elérhető, míg a Riva hanggenerátor "kisebb munkákra" akár ingyen is használható. A fizetős ügyfeleknek szánt Riva Enterprise program valamikor a jövő év elején indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.