Hirdetés

Saját videós szolgáltatással szabadulna meg a YouTube-tól a Patreon



|

Tovább tágítják a tartalomgyártók lehetőségeit, ami komoly kihívás lehet a Google videómegosztójának.

Hirdetés

A 2013-ban elindított Patreon nem véletlenül népszerű az alkotók körében, hiszen átlátható és felhasználóbarát kereteket nyújt arra, hogy a közönség anyagilag támogassa a kedvenc tartalomgyártóit.

Hamarosan pedig akár arra is alkalmas lesz, hogy a videósok közvetlenül itt osszák meg a munkáikat, kikerülve a monopolhelyzetet élvező YouTube-ot.

Hirdetés

A projektről elsőként a The Verge számolt be, melynek cikkében maga a vezérigazgató, Jack Conte erősítette meg a tervet. A CEO elmondta, hogy a készülő videós platform része annak a stratégiának, hogy egy "horizontális" ökoszisztémát teremtsenek a tartalomgyártóknak, s így azok a választott médiumtól függetlenül felépíthetik majd a vállalkozásukat a Patreonon.

Ebben segít, hogy már podcasteknek is otthont adnak, amiből Conte is kiveszi a részét a november 15-én induló saját műsorával, a The Creator Economyvel.

Habár a Patreon videós törekvése nem jelent közvetlen konkurenciát a YouTube-ra nézve, a Google tulajdonában álló videómegosztó számára felérhet egy gyomrossal, ha a népszerű influencerek olyan tartalmakat kezdenek készíteni, melyek csak a Patreonon lesznek láthatók, vagy esetleg nagyobb számban vándorolnak át.

Az utóbbira pedig van is némi esély, a videósok körében ugyanis egyre elterjedtebb vélekedés, hogy a YouTube belekényelmesedett a vezető pozíciójába, és az önkényes döntéseivel (az algoritmus módosítása, indokolatlan törlések és tiltások, demonetizáció) instabil környezetet teremt az alkotóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.