Hirdetés

Sakkrobot törte el a fiatal játékos egyik ujját



|

A Moscow Open egyik bemutató meccsén történt a baleset.

Hirdetés

Saját korosztályában kifejezetten sikeres sakkjátékosnak számít az a kisfiú, akit nemrég baleset ért a Moscow Openen. A mindösszesen csak hét esztendős fiú egy fémkarral rendelkező robot ellen játszott többedmagával bemutató meccset. Itt történt a baleset.

A gyermek ugyanis nem várta meg azt, hogy a robot befejezze a lépést, idejekorán belekezdett saját lépésébe. A gép azonban már elkezdte a mozdulatsort, így az egésznek az lett a vége, hogy sakkbábu helyett a fiú ujját ragadta meg.

Hirdetés

Fájdalmas másodperceken át szorította a robot a gyermek ujját, ami végül el is tört. A fiút pár felnőtt aztán végül sikeresen kiszabadította a szorításból. Bár az ujja eltörött, fiatal hősünk végül csak egy sínt kapott, és utána visszatért versenyezni. Le a kalappal az elszántsága előtt.

Az esetről videófelvétel is készült:

Nem túl meglepő módon elindultak olyan spekulációk, miszerint a robot szánt szándékkal támadta meg a gyereket, de erről szó sincs, igazából a fiú hibázott, ő nem tartotta be az időkorlátokat. Ahogy azt sejteni lehet, mindez persze nem vigasztalja a fiú szüleit, akik lehet, hogy be fogják perelni a verseny szervezőit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.