Hirdetés

Samsung-alapokra épít a 2018-as iPhone



|

A jövő évi iPhone kijelzője és a 7 nm-es A12-es lapkája egyaránt Samsung gyártmányú lesz.

Hirdetés

A TSMC 2013-ban az egyedüli gyártója lett az Apple A szériás lapkáinak, amelyek az iPhone és iPad modellekbe kerültek. Idén a 10 nm-es A11 gyártásáért felelt a cég, és mivel az iPhone 8 miatt az elemzők óriási frissítési hullámra számítanak, a TSMC is kedvező helyzetbe került. 

Hirdetés

Ami azt illeti, a cég részvényárfolyama az egekbe emelkedett, az alapítója pedig dollármilliárdossá vált ennek köszönhetően. Azonban az együttműködés a végéhez ért. 

A hírek szerint a Samsung újra megnyerte az Apple kegyeit, és amikor Kwon Oh-hyun, a Samsung egyik alelnöke júniusban meglátogatta az Apple főhadiszállását, akkor nagy hatással volt az almás vezetésre. 

A Samsung azóta új gépeket vásárolt, amelyek a legújabbak és legjobbak, ha gyártásról van szó - ezekkel készülnek majd a 7 nm-es A12 chipek, amelyek a 2018-as iPhone modellekbe kerülnek. 

A jövő évi felhozatal mindegyik modellje OLED-kijelzőt kap, a Samsung pedig meggyőzte az Apple-t, hogy ha már a dél-koreai cég a világ legnagyobb OLED- és chipgyártója, akkor jobban járna az Apple, ha mindkettőt a Samsungtól venné. 

A Samsung kijelzős, memóriás és chipgyártós üzletága már így is rekordnyereségeket termel, az elmúlt hónapok befektetései és az Apple-megállapodás fényében azonban a határ a csillagos ég. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.