Hirdetés

Így tilthatod le a Samsung csúcsmobilokon a Bixby asszisztenst



|

Ha valaki megunta a Galaxy S vagy Galaxy Note szériás készülékén a Bixby ügyetlenkedését, akkor a Bixby-gombot és a Bixby Home-ot is kilőheti.

Hirdetés

A Samsung még a Galaxy S8-cal mutatta be a Bixby nevű asszisztensét, amely azóta minden Galaxy S és Galaxy Note szériás csúcsmobilon ott van, és külön gombbal is aktiválható. Sajnos nem a Bixby lett az asszisztensek királya, így az emberek a mai napig keresik a módját annak, hogy letiltsák. Hogyan lehet tőle megszabadulni, és elkerülni a véletlen indításokat? 

Hirdetés

A Galaxy Note 10 modelleken már nincs dedikált Bixby-gomb, az egyben van a bekapcsológombbal. A Bixby funkció letiltásához célba kell venni az értesítési menüt, majd a bekapcsológombot megnyomni a gyorsbeállításoknál. Alul lesz egy [Oldalsó gomb beállításai] felirat, amire nyomva már megadható, hogy melyik gomb milyen lenyomásra mit csináljon. A Bixbyt pedig kivehetjük mindenhonnan. 

A Galaxy Note 9, Note 8, Galaxy S10, S9 és S8 szériákon eközben akad külön Bixby-gomb is. Ennek letiltásához először be kell jelentkezni a Samsung-fiókunkba, a Bixby-gomb, majd a nyílt megnyomása után. Ezután mindig csak a következő képernyőre kell lépkedni, majd a Beállításokon belül a haladó (speciális) menüben a Bixby-gombnak külön almenüje lesz, ahol letiltható. Ugyanitt átállítható, hogy mit csináljon a gomb. 

A Bixby Home eközben egyforma módon kapcsolható le: nyomjunk le hosszan a főképernyő egy üres területét, majd simítsunk úgy, hogy bal szélre jussunk. A jobb felső sarokban máris lekapcsolhatjuk a Bixby Home képernyőt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.