Hirdetés

Samsung: az olcsóbb mobilokban is lesz dupla kamera



|

A dupla kamerás mobilok nagy slágernek számítanak mostanában, de csak a legdrágábbak kapták meg ezt a funkciót. Eddig.

Hirdetés

Valószínűleg sokan nézték vágyakozva a Note 8-at, vagy valamelyik hasonló árkategóriájú telefont azért, mert a dupla kamerájával sokkal élesebb, részletgazdagabb képeket lehet készíteni, na meg persze ott az Instagram-menőzésre kiváló háttérelmosásra és újrafókuszálásra használt bokeh, vagy épp a gyenge fényviszonyok között is jó képeket készítő LLS funkció. De az is tény, hogy a Note 8 és barátai mindennek nevezhetőek, csak épp olcsónak nem, ezért sokan inkább kihagyták a kétkamerás élményt.

Hirdetés

Na de most minden megváltozik. Fanfár, konfetti! A Samsung friss közleménye szerint ugyanis az ISOCELL Dual szenzorok, valamint a szoftveres algoritmusokból álló könyvtárának fejlesztése odáig jutott, hogy már olcsóbb, akár belépő és középkategóriás szintű mobilokba is beépítheti a kétkamerás megoldást.

A Samsung Electronics System LSI üzletágának marketingért felelős alelnöke, a zseniális névválasztású Ben K. Hur szerint eddig azért volt nehéz a dupla kamerákat olcsóbb mobilokba is beépíteni, mert itt nem csak arról van szó, hogy eggyel több kamerát biggyesztenek a készülékház hátára, itt ugyanis minden esetben össze kell hangolni a kamerákat szállító cégek, valamint az OEM telefongyártók folyamatait, hogy a készülék (és a rajta futó szoftver) teljesen ki tudja használni a hagyományostól eltérő perifériát.

A közlemény szerint a szenzorra optimalizált szoftveres algoritmusokkal és az ISOCELL Dual szenzor hardverrel már ez a probléma is megoldható: a Samsung az újrafókuszálási algoritmust 13 megapixeles és 5 megapixeles képszenzor készlettel, míg az LSS algoritmust két 8 megapixeles szenzorból álló csomaggal párosítja, ezáltal is egyszerűsítve az integrálást az OEM-ek számára. A szövegből ráadásul azt is ki lehet olvasni, hogy akár nem csak Samsung mobilokban találkozhatunk a koreai cég kameráival - ez persze nem meglepő, hiszen a Samsung más gyártóknak, például a nagy rivális Apple-nek is szállít alkatrészeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.