Hirdetés

Neked is furcsa üzenetet küldött a Samsung telefonod?



|

A jelek szerint néhány napja szinte minden Samsung mobilon megjelent egy rejtélyes értesítés. Szerencsére nincs ok pánikra.

Hirdetés

Néhány napja nálunk is folyamatosan érkeznek üzenetek, de nem (csak) a Samsung mobilokra, hanem a PC World postafiókjába: ebben arról érdeklődnek az olvasók, hogy mégis mi a fene volt az a furcsaság, amikor a saját Samsung mobiljaikon egyszer csak megjelent egy felugró értesítés, amely mindössze ennyit tartalmazott: "1". A kör című horrorfilm és millió klónja alapján ilyenkor gondolhatnánk valami olyasmire, hogy a démonok által küldött üzenet már csak 1 napot ad nekünk a világon, de semmi ilyesmiről nincs szó.

Hirdetés

Az üzenetet láthatóan a Find My Mobile alkalmazás küldte, és rákattintva az égvilágon semmi nem történik, ha pedig oldalirányban kicsúsztatjuk a felső értesítési panelről, eltűnik, mintha sose lett volna ott. Jobban körülnézve egyrészt nem csak magyar jelenségről van szó, világszerte mindenhonnan jelezték felhasználók a felbukkanását, és láthatóan egy csomóféle Samsung mobilon előfordult az olyan jelenlegi csúcsmobiloktól, mint a Galaxy S10 vagy a Note sorozat tagjai, olyan középkategóriás eszközökig, mint a Galaxy A vagy Galaxy J család tagjai.

Nos, úgy tűnik, az égvilágon semmi extra probléma nem történt egy kis figyelmetlenségen kívül, a Samsung gyorsan ki is adott egy magyarázatot Twitteren:

Ezek szerint csak valami olyasmi lehetett a sztori, hogy egy Samsung app belső tesztelése közben a túlbuzgó kolléga véletlenül rátenyerelt a "kiküldés mindenkinek" gombra. Mondjuk külön cuki, ahogy "korlátozott számú készülékről" írnak, de tény, hogy ha a világ összes telefonját számoljuk, akkor ez így igaz is. Ha valaki valamilyen óvatossági megfontolásból tartotta meg az üzenetet, nyugodtan törölje, ehhez csak le kell nyitni az érintősávról, majd az üzenet csíkját oldalra húzni.

Hasonló bakik egyébként időről időre előbukkannak. Tavaly például telefongyártótól függetlenül sokaknak jelent meg egy olyan üzenet a mobilján, amit mintha egy valós, kontaktlistában szereplő személy küldött volna, de értelme nem volt sok - ez a Syniverse nevű cég hibájából történt, akik több mobilgyártó számára fejlesztenek üzenetküldő rendszereket, és novemberben itt is valaki véletlenül rossz gombra nyomott. Ugyancsak így sikerült a kínai OnePlus 7 mobilokra kiküldeni szerte a világon a szofisztikált "hahahaha" üzenetet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.