Hirdetés

Samsung Flex: erre a csúsztatható-hajlító kijelzőre épülhetnek a jövő laptopjai



|

Izgalmas koncepciókkal vonul ki a CES-re a Samsung Display.

Hirdetés

Az évről évre megrendezésre kerülő CES többnyire két téma körül forog: töméntelen mennyiségben mutatkoznak be az adott esztendő új termékei, miközben a gyártók mindent elkövetnek, hogy a lehető legnagyobb feltűnést keltő koncepciós kütyüiket is megmutassák.

A Samsung kijelzőtechnológiákért felelős divíziója, a Samsung Display hagyományosan mindkét területen nagyot szokott gurítani, így az idén érkező új monitorok mellett három  izgalmas elképzelést is ki fognak állítani a január 5-én induló Las Vegas-i show-n.

Hirdetés

Az egyik a Samsung Flex Hibryd néven futó kijelző, amely az összehajthatóság és a csúsztathatóság képességét gyúrja egybe, s így a jövő laptopjai és autóipari képernyői előtt kövezheti ki az utat, legalábbis a Samsung szerint. A megjelenítő 10,5 hüvelykes és 4:3-as képarányú, vagy 12,4 hüvelykes és 16:10-es képarányú üzemmódokban használható, arra azonban nem kaptunk ígéretet, hogy konkrét termékekben is viszontlátjuk majd.

Samsung Flex Hybrid
Samsung Flex Hybrid

A Flex Hybrid mellett a Samsung a CES-re is elviszi a Flex Slidable Solo és a Flex Slidable Duet eszközöket. Ezeket a koncepciókat először a Samsung Display tavasz szeptemberi eseményén villantotta meg a cég, és egy csúsztatással növelhető panelt takarnak. A Solo kivitel csupán egy irányba, a Duet pedig két irányba húzható ki, mindkét esetben legfeljebb 17 hüvelykre növelve az alap állapotban 13 és 14 hüvelykes kijelzőterületet.

Samsung Flex Duet
Samsung Flex Duet

A Flex Hybridhez hasonlóan a Slidable-modelleknél sincs beígérve a koncepcióra épülő konkrét termékek érkezése, de jelenlegi formájában a Samsung a multitasking, a filmezés és a játékok műfajában véli hasznosíthatónak a technológiát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.