Hirdetés

Itt az új 5G-s Samsung mobil, és tényleg elstartol a Galaxy Fold!



|

A berlini IFA 2019 kiállításon a koreai vállalat nem csak egy gyönyörű új 5G-s telefont villantott, de végre bejelentette a hányatott sorsú hajtogatós mobil startját is.

Hirdetés

A Samsung egyébként a cég fennállásának 50. születésnapját is az idei IFA kiállításra időzítette, ezúton is gratulálunk a fél évszázadhoz. A koreai vállalat persze nem ragadt le az ön-ünnepeltetésnél, egyrészt egy sor új háztartási eszközt és tévét mutatott be, így egy 55 hüvelykes, QLED 8K modellt is. Az új modellel kisebb kiadásban is elérhető a QLED 8K technológia, az eszköz tud mindent, amit a nagyobb testvérek, tehát 100 százalékos színgazdagság, AI felskálázás, ahogy azt kell. Magyarországon is elérhető lesz hamarosan, bár az árát egyelőre nem merjük megtippelni.

Hirdetés

5G és az elhalasztott hajtogatós

A Galaxy S10 5G után újabb mobilt mutatott be a vállalat, amely az újgenerációs mobilhálózatokkal kompatibilis. A Galaxy A90 5G Magyarországra is megérkezik az idei negyedik negyedévben, bár hazai árat egyelőre nem tudni (a Berlinben bejelentett európai ár 749 euró, ami "szárazon" átszámolva nagyjából 250 ezer forint, de ehhez még jön az ÁFA és egyebek).

A telefon 6,7 hüvelykes FHD+ felbontású Super AMOLED Inffinity-U kijelzőt kapott, akkumulátora 4500 mAh kapacitású, kamerája 48 megapixeles. A kiállításon annyit láttunk belőle, hogy fekete és fehér változatokban lesz kapható, a hátlapjuk pedig kiválóan kidolgozott üveg borítást kapott.

És kérem szépen, eljött az igazság pillanata, pontosabban Dél-Koreában már most, néhány kiválasztott országban (Franciaország, Németország, Szingapúr, Egyesült Királyság) szeptember 18-án jön el. Botrányok, hibák, halasztások és ígérgetések után kereskedelmi startot vesz a Galacy Fold, a kettéhajtható kijelzős telefon, amely két árnyalatban (Kozmosz Fekete és Űr Ezüst) rendelhető. Bizonyos országokban 5G változat is lesz belőle, de egyelőre nem tudunk pontosabbat ezekről, mint ahogy az is ködös, mit jelent, hogy az Egyesült Államokban "kicsit később" jelenik meg.

Külsőre semmi nem változott az első bejelentése óta, kinyitva 7,3 hüvelykes, 2152 x 1536 képpont felbontású Infinity Flex kijelzőt használhatunk, míg becsukott állapotban a külső, 1680 x 720 képpontos Super AMOLED kijelzőn érhetjük el egy kézzel, könnyedén a legfontosabb funkciókat. A két kijelző között kinyitáskor azonnali az épp futó appok átjárása, a nagy kijelzőt használva pedig akár több alkalmazást is futtathatunk egyszerre, egymás mellé rendezve.

A frontoldali kamera 10 megapixeles, kinyitott állapotban szintén egy 10 megapixeles lencsét találunk, de ezt már egy 8 megapixeles RGB mélységérzékelő is segíti, a hátlapon pedig tripla megoldás kapott helyet (16 mp ultraszéles látószög, 12 mp széles látószög, super speed dual pixel AF OIS, valamint 12 mp tele PDAF OIS). A nyolcmagos, 64 bites processzor mellett 12 GB RAM és 512 GB UFS 3.0 belső tárhely dolgozik, az akku 4380 mAh kapacitású (az 5G modellé érdekes módon kicsit kisebb, 4235 mAh).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.