Hirdetés

Könnyen javítható a Samsung Galaxy Buds+



|

A tesztek szerint kilométerekkel körözi le javíthatóság terén a Samsung vezeték nélküli fülhallgatója az Apple AirPods Pro modelleket.

Hirdetés

Az apró, vezeték nélküli fülhallgatókkal kapcsolatban pont méretük miatt adódik a kérdés, hogy vajon mennyire körülményes őket szétszedni és javítani, hiszen hiába aprók, az árukat azért rendesen megkérik a gyártók, és senki nem szeretne egy hiba miatt újat venni belőlük. Az iFixit szakértői csapata legutóbb a Samsung új vezeték nélküli fülhallgatóját, a Galaxy Buds+ modellt szedte darabokra, és szerencsére úgy találta, hogy egész jól teljesít ezen a téren.

Hirdetés

Az előd a kategória legkönnyebben javítható terméke volt az iFixit szerint, és ezt az örökséget viszi tovább a Galaxy Buds+ is a maga 7/10-es javíthatóságával. Mindez különösen nagy dicséretet érdemel annak fényében, hogy az Apple AirPods javíthatatlan, és konkrétan 0 pontot kapott az iFixittől. Persze egyelőre nem épült üzletág a vezeték nélküli fülhallgatók szervizelésére, legalábbis ilyenről még nem igazán lehet hallani, de a szakértők szerint az ilyen eszközök javíthatósága is fontos kérdés, már csak a környezetvédelem és az újrahasznosítás kérdése miatt is. 

A megfelelő újrahasznosítás első lépése az akkuk eltávolítása, de az AirPods fülhallgatók esetében ez a készülékház megsemmisülésével jár. Vagyis AirPodsunktól csakis úgy szabad megválni, hogy az Apple-nek adjuk le, máshol nem tudják megfelelően kezelni az így keletkező hulladékot. 
Mindazonáltal van rá esély, hogy amint egyre több kis füles és hasonló apró kiegészítő árasztja el a piacot, lassan létrejön a garancia utáni szervizek hálózata is, hiszen a legtöbben nem csak 1-2 évig akarják használni ezeket az eszközöket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.