Hirdetés

Bréking: lefújták a Samsung Galaxy Fold startját



|

Először a launch partykat fújták le, aztán az is gyorsan kiderült, hogy a 2000 dolláros, hajtogatós csúcsmobil pénteken sehol sem kerül a boltokba. Kellemetlen.

Hirdetés

Az utolsó előtti pillanatban mondták le a Samsung Galaxy Fold boltokba kerülését elindító két ázsiai launch partyt. A BBC szerint bizonytalan időre elhalasztják a Sanghajban és Hongkongban tervezett eseményeket, minden bizonnyal azért, mert a múlt héten sorra derült ki a tesztre kiküldött telefonokról, hogy a forradalmi újdonságnak kikiáltott, középen összehajtható kijelző sok esetben napokon belül tönkremegy.

Hirdetés

Érdekes egyébként az eset, mert a koreai cég hivatalosan nem indokolta meg a sajtóesemények elnapolását, és emellett semmi jel nem utalt arra, hogy az április 26-ra kitűzött értékesítési dátumot is eltolnák, ennek ellenére a lemondott launch partyk miatt többen azt sejtették, hogy a Galaxy Fold nem lesz a boltokban a korábban tervezett időpontban. Hétfő estére aztán az is kiderült, hogy valóban nem jelenik meg a hajtogatós mobil pénteken, a forgalmazás kezdetét határozatlan időre elnapolták.

Hajlik, de törik is

Ahogy mi is megírtuk, a legnagyobb magazinoknak kiküldött tesztkészülékek közül több is furcsa hibákat produkált, amelyekről a tesztelők képeket, videókat is közzétettek. A hajtogatós kijelzők (amelyek a Samsung szerint akár több százezer össze- és széthajtást is kibírnak) már egy-két napos használat után tönkrementek. Volt, amelyik szabályosan eltört, egy másik kijelző felső része villódzáson és értelmetlen információk megjelenítésén kívül nem hajlandó másra, és olyan Fold is akadt, ahol az egyik oldalon úgy "megfolyt" a panel, mintha tűző napon hagyták volna.

A Samsung akkor kiadott egy gyors nyilatkozatot, miszerint egyrészt nem a véglegesen boltokba kerülő változatokat, hanem úgynevezett engineering sample modelleket kaptak a tesztelők, és így is minden egyes esetet külön kivizsgálnak majd, de a legtöbb komment érthetően azt kezdte el firtatni, hogy ennyire közel a hivatalos megjelenéshez mennyire lehet még bármit tenni egy ilyen súlyos hiba elhárítására, hiszen valószínűleg már rég dobozban, körbefóliázva várja a kiszállítást az első nagyobb adag Galaxy Fold.

Padlófék az utolsó előtti pillanatban

Egy ideig még kérdéses volt, vajon csak a sajtóesemények maradnak el, és csendben mégis boltokba kerül pénteken az első széria a telefonból, vagy addig kiderül, hogy még egy utolsó előtti pillanatos visszahívást indít el a Samsung, és a 26-i dátumot is eltolja. Később azonban már mindenki tényként számolt be arról, hogy a pénteki dátumot törölték, és sehol nem kerül forgalomba a Galaxy Fold. A The Verge szerint nekik már hivatalosan is elismerte a Samsung, hogy határozatlan ideig elnapolják a megjelenést, ami talán azokat érintheti a legkellemetlenebbül, akik már előrendelést adtak le a mobilra és kifizették a 2000 dolláros vételárat. Mondjuk tény, hogy az még húzósabb lett volna, ha mégis megkapják, és pár nappal később náluk is tönkremegy a kijelző.

Mindenesetre a Samsungnak ez most elég kemény pár hét lesz ismét, a pár évvel ezelőtti tüzes Note-ok után ismét kellemetlen lesz hárítani azokat a kérdéseket, hogy ilyen szintű hibával hogyan kerülhetett egyáltalán sorozatgyártásba a készülék. Arról nem is beszélve, hogy ha a hiba miatt a már legyártott darabokat mind újra vissza kell terelni a gyárba és javítani, az pénzügyileg sem a legszívderítőbb.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.