Hirdetés

Baj van a Samsung összehajtható mobiljával, törnek a Galaxy Fold kijelzői



|

A koreai cég szerint a tesztkészülékeket rosszul használták az újságírók, de máris kiderült, hogy ez sem minden esetben igaz.

Hirdetés

Az elmúlt napokban kezdte kiküldeni az első Galaxy Fold tesztkészülékeket újságíróknak a Samsung, ám a mindenhonnan felhangzó hallelújázás helyett több helyről is elég erős kritikák érkeztek. A tesztelők szerint ugyanis egyelőre kizárt, hogy valós lenne a koreai vállalat által állított strapabírósági szám, a hivatalos sajtóanyagokban ugyanis az szerepel, hogy akár 200 ezer kinyitást és összecsukást is kibírnak a hajtogathatós mobilok. Ehhez képest volt olyan, akinél már egy nap alatt eltört a kijelző.

Hirdetés

Ráadásul nem is nyeretlen kétéveseknél történtek a balesetek, hiszen a The Verge, a CNBC, vagy a Bloomberg újságírói megbízható szakemberek, mégis mindegyikük arról posztolt, hogy a Fold kijelzője 1-2 nap használat után különféle hibajelenségeket produkált. Volt, akinél konkrétan eltört, másoknál a panel egy része kontakthibássá vált és csak értelmezhetetlen LED-katyvaszt jelenített meg, másnál felpúposodott és "megfolyt", mintha tűző napon hagyták volna.

Ne piszkáld - mondta a Samsung. Nem piszkáltam - mondták sokan

A Samsung az első ilyen hírek után kiadott egy közleményt, mely szerint a tesztelők okozták a hibajelenségeket, mégpedig azzal, hogy leszedték a kijelzőt védő vékony fóliaréteget, ezt pedig nem szabad, mert a hajlítgatás során pont ez védi meg a sérülékeny felületet.

Ez az érvelés viszont két sebből is vérzik. Egyrészt a Bloomberg munkatársa közölte, hogy valóban leszedte a fóliát, de azért, mert egyrészt ennek tilalmáról senki nem szólt neki, ráadásul a kijelző egyik sarkánál egyértelműen látható volt egy elváló rész, amiből arra következtetett, hogy ez ugyanolyan extra védőfólia, amit szinte minden mobilra felhelyeznek az új csomagolásban.

Másrészt viszont többen jelezték a cég beszólására, hogy sajnos mellélőttek, ők ugyanis nem szedték le a fóliát és így is megtörtént a baj. A The Verge-nek küldött telefon a fólia ellenére villámgyorsan produkálta a hibát, először csak felpúposodott egy helyen, majd onnan kiindulva el is reccsent a panel.

A Samsung mindenesetre jelezte, hogy a tesztelők nem a végleges modellből, hanem úgynevezett engineering sample-ből, tehát amolyan előzetes mintadarabokból kaptak, másrészt így is mindegyik tesztkészüléket egyenként megvizsgálják majd, hogy kiderítsék, mi okozhatja a problémát. Ez pedig elég sürgős, hiszen a februárban bemutatott Galaxy Fold már 8 nap múlva, április 26-án a boltokba kerül egyes országokban, tehát addig megnyugtató választ kéne adni a kérdésre. A készülék nyitó ára ugyanis nem apróholmi, a 2000 eurós címke "szárazon" átszámolva is majdnem 640 ezer forint, szóval ennyit nem szívesen költ el bárki olyasmire, ami csupán pár napig bírja a gyűrődést. A mobil ráadásul hihetetlenül népszerű az előrendelők körében: még a Samsung legmerészebb vágyait is felülmúlta a kereslet, ezért már nem tudnak több előrendelést fogadni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.