Hirdetés

Kigyulladt egy Galaxy Note 9, de pánikra semmi ok



|

Egyelőre úgy tűnik, csak egy egyedi esetről van szó, és nem történik olyasmi, mint két éve, amikor a Note 7 szériát teljesen hazavágta az akku-probléma.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 9 hardvere és tudása miatt egyaránt az idei év egyik legjobb telefonja (az, hogy "A" legjobb-e, persze már mindenki személyes preferenciáján múlik). Már az augusztusi bemutatót követően elég nagy sikert aratott az univerzális érintőtollal ellátott óriás, és szerencsére a Note 7 öngyulladó akksijai is elég rég voltak már ahhoz, hogy a régi sztori beárnyékolja a friss csúcsmobil diadalútját. Aztán hopp, máris jött egy furcsa hír.

Hirdetés

A lángoló retikül esete

A New York Post szerint ugyanis egy Long Islanden élő hölgy táskájában kigyulladt a nemrég vásárolt Note 9-ese, ezért keresetet is indított a bíróságon. Az ingatlanügynökként dolgozó Diane Chung épp egy felvonóban utazott, és észrevette, hogy a kezében tartott telefon nagyon felforrósodik. Épp ezért a retiküljébe tette a készüléket, de nem sokkal ezután arra lett figyelmes, hogy a táskából fütyülő, recsegő hang kíséretében sűrű füst árad ki.

Chung először a földre tette a retikült és megpróbálta kirámolni, de közben megégette az ujjait az addigra tűzforró telefonnal, amit gyorsan a földre dobott. Ezután az egyre sűrűsödő füstben igyekezett gyorsan megállásra bírni a felvonót, és ahogy az ajtók kinyíltak a földszinten, a készüléket kirúgta a folyosóra. Az izzó mobilt végül egy másik épületben tartózkodó kapta fel valamilyen több rétegre hajtott törlőkendő vagy ruhaanyag segítségével (az angol "cloth" szó jelenthet sok mindent a fentiek környékén), és egy vödör vízbe dobta.

Chung azért tett feljelentést, mert egyrészt az ezer dollár fölötti telefon hibája miatt nem tudta elérni ügyfeleit, ráadásul a táskájában több értékes és fontos tárgyat megrongált a kigyulladó mobil.

A hölgy keresetében az is szerepel, hogy állítsák le a Note 9 teljes forgalmazását, de szakértők szerint azért egyetlen eset miatt nem jut el idáig az ügy.

Minden kezdődik újra?

Egy ilyen esetből azért nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Bár a Note mobilok nevét két éve valóban eléggé megtépázta a 2,5 millió darabos visszahívással végződő csúnya időszak, a későbbi Samsung mobilokkal már nem volt semmi hasonló hiba, sőt a cég vezérigazgatója személyesen jelentette be, hogy most már az eddiginél sokkal szigorúbb vizsgálatnak vetnek alá minden telefont és akkumulátort, valamint teljesen átdolgozták az egykor problémásnak bizonyult részeket.

A Samsung szóvivője szintén leszögezte, hogy eddig nem kaptak értesítést hasonló esetekről és meghibásodásokról, szóval egyelőre egyedi esetként kell kezelni a dolgot, de természetesen vizsgálják az ügyet.

Azt pedig szintén érdemes látni, hogy ilyen esetek szinte minden gyártó telefonjával előfordulnak olykor, a bulvármédia tele van felrobbanó iPhone-okkal, és több tucat egyéb márkájú telefonnal, tablettel, laptoppal. Szóval remélhetőleg ebből nem lesz a Note 7-hez hasonló sorozat, és remélhetőleg ez az eset nem indít el egy felesleges pánikhangulatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.