Hirdetés

Bemutatkoztak a Samsung új mobil erőművei, itt a Note 10 páros



|

Szerinted a méret a lényeg? Vagy épp az erő? Esetleg a kettő együtt? Akkor a most bemutatott Samsung mobilok neked szólnak, csak győzd pénztárcával.

Hirdetés

Lassan már nem lehet úgy csúcsmobilt kiadni, hogy csak egy legyen belőle. A Samsung is jó ideje dupláz, és a legújabb Galaxy Note sorozatnál sem tette ezt másképp. Az eleve nem túl kicsi Note 10 ismét kapott egy nagytesót, a Note 10+ gyakorlatilag egy techno-péklapát. Az erő és a méret mellett egyéb hívószavakat is bevetett a koreai cég, minden eddiginél vékonyabb lesz az óriásmobil, a teljes kijelzős élményt csupán egy miniatűr fúrt kamera töri meg, az érintőtollból varázspálca lett, a töltés hosszan tartó és villámgyors, a kamerák minden szinten a csúcsot képviselik, és még a hangrögzítés terén is tudtak előre lépni. Persze azt majd egy teszt során vesézzük ki, melyik ígéret mennyire válik be a gyakorlatban, de a bemutató alapján, és persze gyártójuk szerint a Note 10 tesók a jelenlegi legjobbak, és kész.

Hirdetés

Lapos Terminátor

"A Galaxy Note 10-zel nem csak egy új telefont készítettünk, hanem egy számítógépet, amely egyben játékkonzol, filmstúdió és egy intelligens toll is egyetlen eszközben." Ezzel a felvezetéssel nagyjából egyértelmű, hogy a Note sorozat továbbra is azokra céloz, akik az aktuálisan elérhető legerősebb és legsokoldalúbb mobilt keresik.

A Note 10 kijelzője 6,3 hüvelykes, míg a Note 10+ 6,8 hüvelykes képátlót kapott. Az oldalsó kávák már több generáció óta eltűntek, de most már az alsó és felső káva is a múlté, alig egy milliméteres csíkot találunk csak. A kijelző felső részén középre helyezték el a fúrt kialakítású szelfikamerát, így tulajdonképpen tényleg megvalósult az, hogy a telefon eleje 99 egész nemtudomhány százalékban csak a megjelenítésre szolgál. A dinamikus AMOLED kijelző a nagyobbik modell esetében 3040x1140 képpont felbontást kapott, ez 498 ppi képpont-sűrűséget jelent. A sima 10-esbe FHD+ felbontású megjelenítő került, mindkettő HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkezik.

A burkolat alatt az új, 7 nanométeres technológiával készített Exynos 9825 rendszerchip dolgozik 2,7 GHz maximális órajel mellett, de egyes piacokon Snapdragon 855+ lesz a rendszer lelke. Ha az eddigi gyakorlatot követi a gyártó, akkor Magyarországra ismét az Exynos-alapú készülék jöhet. Emellett a 10 és 10+ 8 illetve 12 GB RAM-mal, valamint alapesetben 256 GB UFS 3.0 tárhellyel érkezik, a 10+ kap microSD bővítési lehetőséget is, viszont a sima tizesből ez kimarad. Szintén lemaradó, mindkét típus esetében a jack csatlakozó, aki ragaszkodik a régi füleséhez, egy USB-C / jack átalakítót talál majd a dobozban.

Villantós páros

Természetesen a fotós tulajdonságok megint kiemelt fontosságúak. A két mobil hátulján egy tripla kamerás egység található, 12 megapixeles, Dual Pixel főkamera mellett egy 16 megapixeles ultraszéles és egy 12 megapixeles telefotó-lencse is dolgozik. Az előlapon a kijelzőbe fúrt szelfikamera 10 megapixeles, de szintén Dual Pixel modell. A hivatalos bejelentés szerint a Note 10 felhasználói professzionális videókat készíthetnek anélkül, hogy extra felszerelést kellene magukkal vinni. Az Élő Fókuszos videó funkcióval olyan látványos effekteket használhatnak, mint például a Háttérelmosás, amellyel a film tárgyát kiemelő, elmosott vagy stilizált hátteret állíthatnak elő. A továbbfejlesztett Szuperstabil felvétel a legkisebb bemozdulást is képes stabilizálni, így még a legrázósabb akciójelenetek is letisztultak maradnak.

A kamerákat szimplán "profi szintű" jelzővel illették, de nem csak a képre, hanem a hangra is fókuszáltak: tripla Audio Zoom mikrofonnal állítólag éles, érthető, zajmentes hangfelvételeket lehet készíteni, "mintha csak egy stúdió lenne a zsebedben".

Az erőgépekbe viszonylag erős akkumulátorok kerültek, a kisebbik modellé 3400 mAh, a nagyobbé 4300 mAh kapacitású. Ennél még fontosabb a 45W gyorstöltés, igaz, ez csak a Note 10+ sajátja lesz, a sima Note 10-be egy 25 wattos jutott. Az akku mérete mellett az üzemidőt intelligens energiakezelés is segíti, ami tanul abból, mire, mennyit, mikor és hogyan használjuk a telefont, és ehhez igazítja annak áramfelvételét.

Megújult az S Pen is, bár a Note sorozat ikonikus érintőtolla már az előző generációban is többet tudott a kijelzőre firkálásnál. Továbbra is rendelkezik távirányítós funkciókkal, elsüthetjük vele a fotóinkat, válthatunk a két oldal kamerái között, szerkeszthetünk és vághatunk vele képeket, lapozhatunk egy prezentációban, dalt léptethetünk a zenelejátszóban, a levegőben lóbálva pedig gesztusvezérlésre is alkalmas. A kézzel beírt szöveget képes digitálissá alakítani, szóval bár még mindig megmaradt az angolul kissé félreérthetően kimondható S Pen név, feltűnően sokszor hivatkoztak rá szimplán varázspálcaként.

A Képernyőrögzítő funkciót többek között azoknak a játékosoknak ajánlják, akik személyessebbé tennék a streamjeiket, vagy olyan vloggereknek, akik továbbfejlesztenék a tutorial videóikat. A felhasználók könnyedén rögzíthetnek mindent, ami a képernyőn történik, az S Pen használatával pedig élőben kommentálhatják is, így még szórakoztatóbb videókat állíthatnak elő.

Mennyi?

Tudjuk, egyértelműen ez az egyik első kérdése szinte minden olvasónak. Az amerikai nyitóár a legkisebb kiépítésű Galaxy Note 10 esetében 949 dollár, a Note 10+ pedig 1099 dollárba kerül. Szerencsére már a magyar árakat is tudjuk: a Samsung Galaxy Note10+ 256GB 379 990 Ft-os, a Samsung Galaxy Note10+ 512 GB 414 990 Ft-os és a Galaxy Note10 256GB 329 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron érhető el Magyarországon 2019 agusztus 23-tól, Fénylő Fekete és Fénylő Prizma színekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.