Hirdetés

Majdnem mindenhol Snapdragon 865-re válthat a Samsung Galaxy S11



|

Kizárólag Európában jöhet majd Exynos chippel a Galaxy S11 széria, mindenhol máshol Snapdragon 865-re vált a Samsung.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Samsung nem fejleszt majd egyedi processzormagokat az Exynos chipekhez, ezért aztán nem volt nagy merészség arra tippelni, hogy csak idő kérdése, és akár Qualcomm Snapdragon lapkákra is átállhat a vállalat. 

Hirdetés

A dél-koreai The Elec jelentése szerint a Galaxy S11 széria igazából már mindenhol Snapdragon 865 lapkával jelenik meg jövőre, kivéve egyetlen régiót. 

Amerika, Kína és Japán mellett 2020-ban már mindenhol Snapdragon lapka lesz a csúcskészülékekben, kivéve Európában. Itt még Exynos 990-et építenek a készülékekbe. 

Állítólag a Samsung vezetése azért határozott így, mert a két lapka között túl nagy volt a teljesítménykülönbség. Várhatóan ezt sosem ismeri el hivatalosan a gyártó, de azt tudjuk, hogy a kialakult helyzettel nem voltak elégedettek, ezért állították le az egyedi processzormagok fejlesztését. 

Az Exynos 990 a Snapdragon 865-höz képest Cortex-A77 magok helyett régebbi A76-os magokat használ, az NPU teljesítménye harmadával gyengébb, a képkezelő rendszer pedig 200 helyett csak 108 megapixeles kamerákat kezel. 

Az Exynos chipek halálára utal az is, hogy nemrég hivatalosan is bejelentette a Samsung: egyes belépőszintű mobiljaiba jövőre már MediaTek 5G chipeket épít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.