Hirdetés

Furcsa zoomkamerát kap a Samsung Galaxy S20



|

64 megapixeles lesz a Galaxy S20 és Galaxy S20+ telefotós kamerája, de nem egyesítik a képpontokat, nem 16 megapixeles lesz a végeredmény.

Hirdetés

A Samsung nagyot gurít majd a Galaxy S20 modellek kameráival, bár tény, hogy a Galaxy S20 Ultra lesz a legérdekesebb a maga 108 megapixeles fő szenzorával (papíron mindenképp). Tartogat azért a két kisebb modell is meglepetéseket: Ice Universe szerint a Galaxy S20 és a Galaxy S20+ is 64 megapixeles zoomkamerát kapnak, miközben a Galaxy S20 Ultra telefotós megoldása 48 megapixeles lesz. 

Hirdetés

Hogyan működne a 64 megapixeles zoomkamera? Logikus következtetés lenne, hogy négy pixelből lesz egy, így 16 megapixeles képeket kapnánk. Valójában nem így működik, egy sima, 64 megapixeles szenzor lesz, aminél egyszerűen kivágják a zoomolt képpontokat a fotóból. A 64 megapixelre pedig a 8K-s videók miatt van szükség. 

Egyelőre mindenki csak találgat, hogy mennyire lehet jó egy ilyen megoldás, de a pixelegyesítéses módszernek is bőven vannak kritikusai (a Honor például nem akar 100+ megapixelt, inkább nagyobb képpontokra gyúr), vagyis a gyakorlati tesztek döntenek majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.