Hirdetés

Van egy kis gond a Samsung Galaxy S20 GPS-ével



|

Úgy tűnik, még a legdrágább csúcsmobiloknak is vannak olyan betegségei, amelyeket a megjelenés után frissítéssel kell orvosolni.

Hirdetés

Manapság már sajnos egyre inkább meg kell szoknunk, hogy bármilyen újdonság érkezik hozzánk, legyen az telefon, szoftver, számítógép vagy komponens, a megjelenéskor még tapasztalhatunk különféle hibákat vagy furcsa működést. Lehet, hogy a nagy fejlesztési rohanásban már nincs idő a kiterjedt tesztelésre, de ez persze még nem nyugtatja meg azokat, akik mondjuk félmillió forintos kategóriában választanak maguknak telefont.

Hirdetés

A jelek szerint most a Samsung Galaxy S20 sorozat tagjaival akadt efféle "gyerekbetegség", amelyet fórumokon és közösségi bejegyzésekben egyre többen jeleznek. A hiba a GPS környékén keresendő, ugyanis az érintettek hiába indítanak el valamilyen navigációs appot, a telefon nagyjából úgy tájolja be saját magát, mint egy túlkoros, agykárosodott vakond a centrifugában.

A hibát jelzők azt tapasztalták, hogy miután elindították a Google Térképet, a Waze-t, vagy valamilyen egyéb olyan alkalmazást, amely a GPS-t használja, a készülék egyszerűen képtelen megállapítani a pontos helyzetét, akár 15 percig is "gondolkodik" azon, hová kerüljön az a bizonyos pöcök vagy pötty. Ha pedig sikerül idáig eljutni, akkor is össze-vissza ugrál a pozíciójelző egy nagyjából 3-4 kilométeres körön belül, ezáltal egy csomó élethelyzetben lehetetlen navigálni (autóban például kifejezetten életveszélyes a dolog).

Egyelőre nincs orvosság a bajra, nem segít sem a telefon újraindítása, sem a gyári állapot visszaállítása. Érdekesség, hogy eddig csak a Snapdragon 865 rendszerchipre épülő modelleknél bukkant elő a probléma, az Exynos alapúakat nem érinti. A Samsung még nem reagált a hírekre, de remélhetőleg hamarosan egy frissítés formájában megérkezik a segítség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.