Hirdetés

Samsung Galaxy S20 - ezt tudjuk a következő Samsung csúcsmobilról



|

Egyre többet lehet tudni a Samsung februárban érkező új csúcsmobiljairól, így összeszedtük a leghihetőbb infókat.

Hirdetés

Manapság körülbelül olyan hatékonysággal tudják a gyártók titokban tartani az új megjelenéseikkel kapcsolatos részleteket, mintha üvegből csinálnának titkos bunkert egy zsúfolt tér kellős közepére. Ez a helyzet a Samsung legújabb Galaxy modelljeivel kapcsolatban is, beleértve a Galaxy S20 elnevezést, a kinézetet és a funkciókat egyaránt. Persze a beszámolók egy része - mint minden eddigi esetben is - pletykákon és állítólagos bennfentesektől kiszivárgott információkon alapul, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján kifejezetten sok esetben válik valóra a korábban érkező részletek tömege, így hát összegereblyéztük a legvalószínűbbnek tűnő állításokat.

Hirdetés

Csak a Galaxy S20 sorozatot mutatják be?

Azt már hivatalosan is tudni lehet, hogy a Samsung következő Unboxing eseménye február 11-én lesz, tehát a koreai gyártó újfent nem a Mobile World Congress keretében mutatja be idei csúcskészülékeit. Viszont egyre több forrás jelzi, hogy a Galaxy S20 mellett a Galaxy Fold máshogy hajtogatható utódja is itt mutatkozik majd be, ellenben ez nem Galaxy Fold 2, hanem Galaxy Z Flip néven érkezik. És persze a Galaxy S20 nem más, mint az a csúcsmobil, ami ha az eddigi konvenciót követné a gyártó, Galaxy S11 néven érkezhetne, viszont a Samsung több forrás szerint is újratervezi a névadás alapjait, némelyest a Huawei tízes számokat ugró gyakorlatát követve.

Hányféle Galaxy S20 változat készül?

Már nem nagy újdonság, hogy a Samsung csúcsmobilokból egyszerre több variánst is bemutatnak, egy kisebb, kézreállóbb modell mellé általában egy robosztusabb kiépítésű és esetenként nagyobb tudású verziót is megjelentetnek. Tavaly aztán már háromra emelték a sorozatban megjelenő eszközök számát a Galaxy S10, Galaxy S10+ és Galaxy S10e modellekkel. Idén is három modellre számíthatunk, de ha úgy nézzük, ez a három tulajdonképpen öt. A szivárogtatók szerint ugyanis megjelenik a 6,2 hüvelykes Galaxy S20, a 6,7 hüvelykes Galaxy S20+ és a 6,9 hüvelykre nőtt kijelzővel szerelt Galaxy S20 Ultra 5G is, de az első két modellből érkezik normál és 5G kiépítésű verzió is.

Milyen lesz a Galaxy S20 dizájn?

Szemfülesek nemrégiben tették közzé az első valódi fotókat a Samsung Galaxy S20+ 5G modellről, de több helyen megjelentek már promóciós anyagokba szánt, renderelt képek is a különféle Galaxy S20 variációkról. Ez alapján elsőre az előlapi kamera elhelyezkedése tűnhet fel: egy középre illesztett Infinity-O megoldásról van szó. Maga a kijelző egyébként a Samsungnál megszokott, ívelt széleket használja, de a jelentések szerint ezúttal a korábbiaknál jóval visszafogottabb lesz az ív rádiusza, már-már sík képernyőt kapunk, és esélyes, hogy 120Hz-es panel kerül a készülékre.

A hátlap még több érdekességet rejt, a kamerablokk például máris elég vegyes reakciókat szült a közösségi médiában. A középen elhelyezett sziget helyett egy elég bumfordi egység került a Galaxy S20+ hátlapjának bal felső sarkába. Ebben ultraszéles látószögű, telefotó és makro kamerával is kiegészül a főkamera. Fülhallgató jack csatlakozót viszont sem a képeken, sem a rendereken nem látni, szóval ettől esélyesen tényleg el kell búcsúznunk.

Mit tudnak majd a Galaxy S20 kiadásai?

Az eddigi híresztelések szerint a következőket lehet tudni a szoftveres és hardveres részletekről. Alapértelmezésben Android 10-zel és One UI felhasználói felülettel érkezik a Galaxy S20, a Galaxy S20+ és a Galaxy 20 Ultra is, kijelzőjük pedig mindegyik esetben Dynamic AMOLED 120 Hz panelre épül 3200x1440 képpont felbontásban, ami 20:9 képarányt jelent. Az egyedüli különbség a már említett méret lesz, az S20-nál 6,2 hüvelyk, az S20+ esetében 6,7 hüvelyk, míg az S20 Ultra 6,9 hüvelykes mérete már tényleg egy kisebb tablethez áll közel.

Processzor tekintetében egyelőre a Qualcomm Snapdragon 865 látszik biztosabbnak, a Samsung saját gyártású Exynos lapkakészletét eddig is csak bizonyos területeken használta, de érdekes módon most nincsenek hírek arról, hogy ismét így tennének - lehet, hogy ez lesz az első év tisztán Qualcomm alapú Galaxy S csúcsmobilokkal? RAM terén a két kisebb modell 12 GB-ot kap, míg a Galaxy S20 Ultra 12 és 16 GB-os kiépítésben is megérkezhet. A tárhely-opciókat egyelőre csak a legnagyobb készülékkel kapcsolatban rebesgetik, itt 128, 256 és 512 GB-os opciók közül lehet választani. Azt sem tudni biztosan, az S20-ban és az S20+ esetében lesz-e SD kártyás bővítési lehetőség, az S20 Ultránál mindenesetre maximum 1 TB-os bővítésről szólnak a hírek.

A kamerákra visszatérve; a hátoldalon az S20 és S20+ biztosan kap egy 12 megapixeles egységet, mellette egy 48 megapixeles, 10x optikai zoomra képes kamerával és egy 12 megapixeles ultraszéles látószögűvel, a többi szenzorról ugyanakkor még eltérő információk keringenek. Az S20 Ultra viszont a 48 megapixeles zoom és a 12 megapixeles ultraszéles kamerák mellett egy 108 megapixeles, brutális felbontású kamerát is kaphat. A frontoldalon mindhárom modell egy 10 megapixeles szelfikamerát kínál.

Az akku tudása terén viszonylag jól állnak a friss Galaxy S modellek, az S20 4000 mAh kapacitást kapunk, az S20+ akkuja 4500 mAh kapacitású és 25W gyorstöltésre képes, míg az S20 Ultra akkuja 5000 mAh kapacitással és 45W gyorstöltéssel érkezik.

Mennyi lesz a Galaxy S20 ára?

Az árazásról egyelőre semmilyen hitelesnek tűnő információt nem találtunk, ezért nagyjából az alapján lehet számolni, hogy mik voltak az S10 modellek bevezető árai. A Galaxy S10e 257.990 forinttal nyitott, a Galaxy S10 kezdőára 309.990 forint volt, a Galaxy S10+ 344.900 forinton kezdett. Azért azon sem csodálkoznánk, ha ennél is kissé drágábbak lennének az S20 széria tagjai, de erre az információra esélyesen tényleg várnunk kell február 11-ig.

Mikorra várható a Galaxy S20 megjelenés?

Itt is csak az előző évek tapasztalataira tudunk támaszkodni, de a Samsung általában eléggé megbízhatóan hozza ugyanazt a gyakorlatot ezen a téren. Január legelején lett biztos az, hogy február 11-én San Francisco városa ad otthont az idei első Samsung Unpacked eseménynek, és az eddigi években már a bejelentés napjától előrendelhetővé vált a szolgáltatóknál a készülék, amely aztán néhány héten belül megjelent a szolgáltatók és hivatalos viszonteladók boltjaiban és webáruházában is. Gyaníthatólag most sem húzzák el az időt, így esélyesen mind a Galaxy S20, mind az S20+ és az S20 Ultra február legvégén vagy legkésőbb március elején megkaparintható lesz. A dolgot csak az 5G-s modellek érkezése kavarhatja meg kicsit, mivel a magyar szolgáltatóknál ez még viszonylag friss terület, tehát van esély arra, hogy az 5G-s S20 kiadások kicsit később érkeznek meg hozzánk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.