Hirdetés

QHD+ felbontásban is használhatja majd a 120 Hz-es képfrissítést a Galaxy S20



|

A 120 Hz-es mód ebben a készülékben csak full HD+ felbontásban volt elérhető, de ezen egy firmware-frissítéssel változtat majd a Samsung.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S20 mobilok kijelzője bár 120 Hz-es képfrissítést támogat, ez a mód csak full HD+ felbontás mellett érhető el. Aki ragaszkodik a QHD+ felbontáshoz, annak be kell érnie a 60 Hz-es képfrissítéssel. Mivel most a magas képfrissítés a divat (csak ezért persze nem érdemes új mobilért szaladni), sok embert zavart a dolog, és kritizálták is a Samsungot rendesen. A gyártó éppen ezért rendbe tenné a helyzetet. 

Hirdetés

Állítólag firmware-frissítés keretében, 1-3 hónapon belül tennék elérhetővé QHD+ felbontás mellett a 120 Hz-es képfrissítési opciót. A kiszivárgott képernyőképek szerint a dinamikus módban a készülékek automatikusan tudnak majd váltani a 60 és a 120 Hz-es módok között, így apptól és tartalomtól függően képesek kímélni az akkut. A magasabb képfrissítés és magasabb felbontás ugyanis magasabb terhet ró az akkumulátorra, miközben egyes esetekben semmi különbséget nem látunk a képernyőn. Ezért próbál majd szükség szerint egyensúlyozni a beállítások között a rendszer. 

Sokan vitatkoznak róla, hogy mennyire hasznos vagy felesleges a 120 Hz-es képfrissítés és a QHD-s felbontás a mobilok kijelzőin, és bár a vaktesztek szerint sokan nem tudnak különbséget tenni ezek és a 60 Hz / full HD között, az azért jó hír, ha a beállítások lehetővé teszik, hogy igény szerint mindent a maximumra kapcsoljunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.