Hirdetés

Szoftveresen turbózzák a Galaxy S20 Ultra kameráját



|

Természetesen a Samsung már a bemutatón a legjobb kamerás mobilnak nevezte a legnagyobb S20 modellt, de ezek szerint a legjobbon is lehet javítani.

Hirdetés

A hatalmas kamerasziget már a kiszivárgott előzetes fotókon kapott hideget-meleget, de a Samsung szerint az összetett kamerarendszer, a zoom és a sokféle fejlett funkció bizony helyigényes dolog. És ezért cserében olyan fotózási élményt lehet kicsiholni a csúcsmobilból, amire eddig nem volt példa. Jól hangzó ígéretek, de az első visszajelzések alapján azért nem volt minden ilyen tökéletes. Egyes teszteken ugyanis megemlítették, hogy ugyan valóban kifejezetten szép képeket lehet készíteni a drabális kamerarendszerrel, de például az autofókusz még kissé megbízhatatlan. Hiába az összesen 100-szoros zoom és az akár 8K-s videófelvétel, ha a fókuszálás a tesztelők szerint lassabb más csúcskészülékeknél, és néha pontatlanul határozza meg a fókuszpontot. Épp ezért a Samsung gyorsan jelezte, hogy a kamera kezelőszoftverének frissítésével orvosolja majd ezt a problémát.

Hirdetés

A dél-koreai vállalat szerint a Galaxy S20 "minden eddiginél lenyűgözőbb, fejlett és újszerű" kamerarendszert használ, és épp az újszerűsége miatt teljesen normális, hogy a bejelentés után közvetlenül még frissítésekkel kell pontosabbá, gyorsabbá tenni. Egy patch már érkezett egyébként, és egyes tesztelők szerint ez "valamennyit" már javított a fókuszálás sebességén, azt viszont nem tudni, hogy erre a frissítésre célzott-e a Samsung, vagy egy ennél is újabb, ennél is több mindent átalakító update-et fog teríteni világszerte.

Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy az S20 család tagjai még nem kaphatóak a boltokban, csupán előzetes tesztpéldányok kerültek magazinokhoz, portálokhoz és influencerekhez a március 6-i start előtt. Épp az ilyen visszajelzésekkel igyekeznek a nagyközönségnek szánt kiadás előtt rendbehozni az apróbb problémákat és hiányosságokat, szóval a Samsung szerint nem szabad egyelőre a tesztperiódus alatti visszajelzésekből ítélni. Meglátjuk, a kereskedelmi start után milyen lesz az általános vélekedés a fényképezési teljesítményről, addigra ugyanis már elérhető lesz az indulás utáni nulladik napos patch.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.