Hirdetés

A Samsung Galaxy S21 Ultra egészen sokkoló felbontású kamerával támadhat



|

Állítólag 5 hátsó kamerát kap a jövő évi Galaxy S21 Ultra, a fő szenzora pedig 150 megapixeles lesz.

Hirdetés

Elég sokat kell még várnunk a Samsung Galaxy S21 mobilsorozatára, azonban máris vannak szivárgások ezekről a jövő évi modellekről. Pletykálják a szelfikamera optikai stabilizálását és az AMD GPU-t, most pedig a Galaxy S21 Ultra döbbenetes kamerarendszeréről vannak hírek. Egy dél-koreai fórumon elszórt információk szerint a Galaxy S21 Ultra öt hátsó kamerát kap majd, és a fő szenzor 150 megapixeles lesz. 

Hirdetés

A 150 megapixeles fő kamera mellett lesz még 64 megapixeles telefotós kamera, 16 megapixeles ultraszéles, 12 megapixeles makrókamera és egy ToF szenzor. Jelenleg két verziót tesztelnek, az egyiknél az első három kap OIS-t, a másiknál az ultraszéles helyett a szelfikamera. 

A Samsung maga árulta el, hogy idővel 600 megapixeles szenzorokat akar a mobilokba tenni, így nem meglepő, ha tényleg 150 megapixelre ugranak jövőre - ez persze ne tévesszen meg senkit, a képminőség ma sem javult számottevően a felbontás növelése miatt, ahhoz inkább a szenzor minőségének és a képjavító algoritmusoknak van köze (sok összehasonlító teszten pedig meglepetésre a Galaxy Note 10+ nem 100+ megapixeles kamerája készíti a legjobb képeket Samsung-vonalon). Ráadásul a nagy felbontású képek készítése nagyságrendekkel több időt vesz igénybe, tárhelyből is többet eszik, a Google Fotók ingyenes mentése pedig eleve csak 16 megapixelig dolgozik (fölötte tömörít). Azonban marketinges szempontból a megapixelháború fontos dolog, tehát megállás nem várható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.