Hirdetés

Nem kap Android 10-et a Samsung Galaxy S8 és Galaxy Note 8



|

Sokan reménykedtek, hogy a még ma is jól használható készülékekre végül a pletykáknak megfelelően lesz Android 10. Sajnos mégsem jön a frissítés.

Hirdetés

A Samsung egyre jobb és gyorsabb az androidos frissítések terén, de az Apple-t és az iOS-t még nem tudta beérni. Sajnos a felhasználók és a közvélemény nyomása ellenére továbbra sem divat sokáig támogatni a régebbi okostelefonokat; mindegyik androidos gyártóra igaz, hogy jobb esetben is csak 2 év főrendszer-frissítés jár, az is csak a prémium termékek mellé. Emiatt aztán nem meglepő, hogy a Galaxy S8, a Galaxy S8+ és a Galaxy Note 8 már nem kapják meg az Android 10-et, annak ellenére sem, hogy korábban egy ügyféltámogatási munkatárs ennek ellenkezőjét állította.

Hirdetés

A Google-t kivéve minden androidos gyártóra igaz, hogy maximum 2 évnyi támogatást vagy 2 főrendszer-frissítést ad, esetleg plusz 1 év biztonsági frissítést. Ezeket az ígéreteket azonban a gyakorlat szerint nem minden modellnél tartják be. A Samsung a Galaxy S8 és Galaxy Note 8 sorozatoknál nem szegte meg ezt a vállalást, így elvileg "jogosan" küldheti nyugdíjba a szériákat. 

A gond az, hogy korábban a Samsung egyik ügyfélszolgálatos kollégája véletlenül azt állította, megkapja az Android 10-et a két széria. A Samsung azóta megerősítette, hogy nem lesz Android 10 és One UI 2.0 ezeken a modelleken.

Általánosságban véve azonban elmondható, hogy egy 2 éves csúcsmobil még bőven használható lenne - sajnos az okostelefonokat mostanában nem hosszú távra tervezik, ahol nem az elöregedett akku okoz gondot, ott végül a támogatás hiánya veszi rá az embereket a készülékcserére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.