Hirdetés

Új okosóra, fitneszpánt és füles a Samsung bemutatón



|

Nem csak méregdrága hajtogatható mobilról és négy S10 modellről szólt a koreai cég londoni eseménye, kaptunk egy adag kiegészítőt is. Mutatjuk!

Hirdetés

Az elképzelhetetlenül húzós áron induló, hajtogatható Galaxy Fold mobil, valamint a négy Galaxy S10 variáns még nem jelentette a Samsung londoni bemutatójának végét, hiszen kiegészítőket is megvillantottak a színpadon. Egy vezeték nélküli fülhallgatót, egy sportos okosórát és két fitneszpántot is láthattunk, a jelszó pedig a sport és az egészség.

Hirdetés

Tik-tak, új órát mutattak (pardon, nem kéne hajnali kettőkor cikket írni)

Elsőként nézzük a Galaxy Watch Active nevű új órát. A kör alakú előlap körül most nincs forgatható gyűrű, az óra vezérlését teljes egészében az érintőkijelzőn oldhatjuk meg. A megszokott okosórás funkciók mellett figyeli a vérnyomásunkat, amit egy My BP Lab nevű alkalmazásban ellenőrizhetünk. Emellett az eszköz automatikusan felismer 39 különféle mozgástípust, de képes megállapítani az aktuális stressz-szintünket is. Természetesen továbbra is kompatibilis a Samsung Health appal, és Android mellett iOS-t futtató eszközökkel is együttműködik.

Az óra külseje légiesre sikerült, első látásra inkább női viselet, bár a fekete változata már egy vastagabb csuklón sem mutat rosszul. Mindössze 25 grammos, 360x360 képpontos felbontású AMOLED kijelzőjének átmérője 1,1 hüvelyk. A burkolat alatt kétmagos Exynos 9115 rendszerchip dolgozik 768 MB RAM és 4 GB háttértár segítségével. Az operációs rendszer a Samsung által fejlesztett Tizen. A strapát egész jól bírja, hiszen egyrészt IP68 védelmet kapott, másrészt a kijelzőt Gorilla Glass 3 védi, és a katonai MIL-STD-810G szabványnak is megfelel. Vezeték nélkül 4.2-es Bluetooth-on kommunikál, akkuja 230 mAh kapacitású.

A Galaxy Watch Active Magyarországon március 22-től érhető el 79 990 forintos induló áron.

Nem szorít a pánt lika (megint pardon)

Bár tulajdonképpen egy fitneszkarkötő is óra egyben, de más a formája és némelyest másra is való. Ilyen kütyüből kettő is érkezett, a Galaxy Fit egy kissé nagyobb, 24 grammos jószág, kijelzője 120x240 képpontos AMOLED 0,95 hüvelykes átlóval, alatta 120 mAh kapacitású akkuval. A kisebb Galaxy Fit e kijelzője 0,74 hüvelykes, 64x128 képpont felbontású PMOLED, az akkuja pedig 70 mAh. A nagyobbik modellben van 32 MB tárhely, a kisebbikben nincs külön ilyesmi. Mindkettőben egy Cortex M33F chipset dolgozik, a nagyobbik modellben egy 16 MHz-es kis segédprocesszor is elfért. A Galaxy Fit emellett vezeték nélkül is tölthető, míg kisebb testvére csak kábellel csatlakoztatva.

Mindkét modell április-május folyamán érkezik az országba, a Fit tervezett nyitóára valamivel 30 000 forint alatt, míg a Fit e árcímkéje 13 000 forint környékén várható.

Hangos fülbevalók

A Galaxy Buds fülesekben nem csak az AKG segítségével kialakított hangminőséget ígérik minőségire, de a beépített mikrofonok is érzékenyek a gyártó szerint. A duál mikrofonok figyelik a környezet zajait, és a zajszinttől függően váltanak a külső vagy belső mikrofon között. A füles villámgyorsan, mindenféle extra telepítgetés nélkül csatlakozik a telefonhoz, a fülbe helyezve pedig az új formatervezés miatt állítólag a helyén is marad, szóval nem kell félni attól, hogy pont egy lyukas csatornafedél fölött fog kipottyanni (mint ahogy tette ezt anno egy korábbi vezeték nélküli fülesem, ami azóta már bizonyára boldogan úszik a tengerek habjain). A kis eszköz oldalát nyomva tartva egyfajta hallókészülékként beereszti a környezet hangjait, tehát zenehallgatás közben nem kell kivenni a fülünkből, amikor hozzánk szól valaki, egyszerűen csak a beszélgetés idejére a fülünkhöz érni. Az apróságokat a dobozukba visszatéve vezeték nélkül tölthetjük akár a Galaxy S10 mobilok hátlapjára helyezve is.

A Galaxy Buds egyrészt a Galaxy S10 telefonok előrendelőinek ajándékba jár (ők már március 8-tól meg is kapják), önállóan pedig március végén lesznek elérhetőek 49 000 forintos induló áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.