Hirdetés

Már vérnyomást is mérnek a Samsung okosórák



|

Elsőként Dél-Koreában lesz erre a célra használható a Galaxy Watch Active 2, kisebb megkötésekkel.

Hirdetés

A Samsung régóta szeretné, hogy a viselhető eszközei képesek legyenek a vérnyomás mérésére, és már 2019-ben el is kezdte ez irányú tesztjeit. Most pedig eljutottunk oda, hogy a dél-koreai kormány engedélyezte az új Health Monitor appot, ami a Galaxy Watch Active 2 segítségével képes vérnyomást mérni (annyi megkötéssel, hogy egy rendes mérőeszközzel kell először kalibrálni, majd a beállítást havonta ismételni a pontos működésért). Elsőként így ezen az órán és Dél-Koreában lesz használható a funkció, valamikor a harmadik negyedévben. 

Hirdetés

A hagyományos vérnyomásmérős kalibrációra azért van szükség, mert a pulzusméréssel szemben a vérnyomás pontos mérése nehezebb művelet ilyen szenzorokkal. Az értékeket pulzushullám analízisével tudják leolvasni, és a pulzusmérő szenzort használják ehhez. 

Akinek folyamatos vérnyomás-mérésre van szüksége, annak nagy előny lehet, hogy egy okosóra is könnyebbé teheti a mindennapjait. Persze dönteni sosem szabad majd egy óra által leolvasott érték alapján, de a megfigyelésben sokat segíthet, ráadásul beépített grafikonokat és statisztikákat is kínál majd az idővel a többi Galaxy Watch-ra is érkező funkció. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.