Hirdetés

Megérkezett a Samsung Galaxy Z Flip



|

A Samsung második hajtogatható mobilja sokban különbözik a tavalyi Galaxy Foldtól, másra is szánják. Viszont minden korábban kiszivárgott infó bejött.

Hirdetés

Talán sosem volt még olyan mobilos bejelentés, ahol szinte minden bejelentett eszköz összes apró részlete ennyire pontosan szivárgott ki már hetekkel a bemutató előtt. A Samsung második hajtogatható kijelzős mobiljáról, a Galaxy Z Flipről ráadásul nagyjából minden infó pontosnak bizonyult. Nézzük, mit tud!

Hirdetés

Hajtogatós ékszermobil influencereknek

Igen, ez a telefon egyértelműen divatkelléknek, trenddiktáló eszköznek lett beharangozva, és lássuk be, az is. Voltak persze hangzatos felvezetések, miszerint "a Z Flip megváltoztatja, hogyan használjuk a telefonunkat", de ez nagyjából egyértelmű, ha egy hajtogatható kijelzős készülékről beszélünk. Néhány példát azért láthattunk arra, hogy tényleg ötletesen alakítottak át jó néhány androidos alkalmazást a flipes használatra. Nézhetjük a felső részen a YouTube-ot, miközben alul olvassuk a kommenteket. A kijelzőn található fúrt kamerával elkattinthatunk egy szelfit, amit látunk is a felső részen, miközben alul a galériához tartozó vezérlőeszközöket használhatjuk. Gyaníthatóan még több efféle speciális app használható az új mobillal.

Maga a készülék egyébként tényleg kis ékszerdoboz becsukva. A szinte teljesen négyzetes alak (persze szépen lekerekítve) könnyedén elfér a zsebekben és még a legapróbb női retikülöcskékben is. Ráadásul már kinyitás nélkül is sokféle funkciót használhatunk, a külső kamera mellett ugyanis egy mini kijelző figyel (1,1 hüvelyken 300x112 felbontású Super AMOLED), amelyen a pontos időtől a beérkező üzenetek jelzéséig sok mindent láthatunk, de még azt is megtehetjük, hogy a külső kamerával készítünk szelfit, miközben az apró kijelzőn láthatjuk magunkat.

Hajtogatva is strapabíró

Kinyitva egy ultra-szélesvásznú, 6,7" kijelző fogad, 2636x1080 felbontású dinamikus AMOLED panellel. Hajtogatós mobilnál értelemszerűen (egyelőre) nem számítottunk káva nélküli kialakításra, de így is nagyon vékony keret maradt a kijelző körül. A korábbi szivárgásoknak megfelelően tényleg került egy hajtogatható üveg felület a panel fölé, hogy megvédje azt a külső sérülésektől. Gyorsan rátértek arra is, hogy a telefon hibátlanul ki-behajtható akár 200 000 alkalommal is (bár ezt most hirtelen nem tudjuk, hogy gyártói garancia, vagy csak ígéret).

A zsanért kifejezetten erősre tervezték, a mobil láthatóan stabilan megáll bármilyen kihajtott pozícióban. Hangsúlyozták, hogy a hajtás miatt természetesen nem egy zárt rendszerről van szó, de igyekeztek minden szinten megvédeni a mobilt attól, hogy kívülről por és egyéb részecskék jussanak be, ezért a hajtás alatt speciális mikro-sörtéket helyeztek el, amelyek felfognak mindent (mielőtt valaki reménykedne - nem, a vizet nem).

Mit tud és mennyibe kerül a Galaxy Z Flip?

A részletes specifikációk előtt jöjjön a két legfontosabb információ, amire talán a legtöbben kíváncsiak: Magyarországon a nemzetközi bevezetés után egy héttel, tehát február 21-én lehet először megvásárolni a Galaxy Z Flipet, méghozzá a Tükör Lila és Tükör Fekete színekben (bocs, de a Tükör Arany nálunk nem lesz elérhető). Az ára pedig értelemszerűen a vám-áfa kombó miatt erősebb a szárazon átszámolt 1380 dollárnál, 535 900 forintot kell kirázni a malacperselyből. Most pedig jöjjenek a technikai részletek: az alábbi képre kattintva nagy méretben, új ablakban lehet átböngészni, mit tud a Galaxy Z Flip.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.