Hirdetés

600 megapixeles kameraszenzorokat akar a Samsung



|

Az emberi szemről úgy gondolják, hogy 500 megapixelesnek megfelelő felbontásban lát, ezért erre is rá akarnak licitálni.

Hirdetés

Miközben nyílt titok, hogy a több megapixel önmagában nem eredményez jobb képminőséget, azt előre tudtuk, hogy a marketingnek jót tesznek majd a 48, 64 és 108 megapixeles szenzorok, amelyek gyártásában élen jár a Samsung a mobilpiacon. Az egyre horrorisztikusabb vételárak ellenére tényleg siker lett ez a stratégia, a Samsung pedig már meg sem állna. Hamarosan mindenki számára elérhetővé tenné az okostelefonokba szánt, 600 megapixeles szenzorokat. 

Hirdetés

Miért pont 600 megapixel? Az emberi szem által alkotott képről úgy tartják, 500 megapixel körüli felbontást tenne ki. Ezért erre is rá akarnak licitálni. Ez nem csak a mobilfotózásnak kedvezhet, hiszen a szenzorokat önvezető autókban, drónokban, IoT-s eszközökben is tudják használni, az orvosi és agrárszektorokban pedig az UV-s és az infrás szenzorok kaphatnak majd nagyobb szerepet. 

Konkrét ütemterv nincs, a 600 megapixeles szenzor távlati cél, de addig is újabb és újabb szenzorokkal jelentkezik majd a Samsung. Azt nem erősítette meg a Samsung, hogy rálicitálnak a jelenlegi 108 megapixelre idén, de a szakértők szerint ez lehet a cél. Ráadásul egy ideje pletykálnak már egy 192 megapixeles kamerával szerelt mobilról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.