Hirdetés

Egyre több okostelefont ad el a Samsung, de csökkent a nyeresége



|

Az elmúlt három év legjobb árbevételét produkálta a Samsung mobilos részlege, ellenben az elmúlt három év leggyengébb nyereségét is.

Hirdetés

Sok más céghez hasonlóan a Samsung is előállt a negyedik negyedéves üzleti jelentésével, amelyből kiderült, hogy az érintett időszakban csökkent a nyeresége, köszönhetően a memóriachipek árcsökkenésének és a kijelzőpiacnak. A mobilos divízió ugyanakkor jóval több okostelefont és táblagépet tudott eladni az ünnepi szezon miatt. Az eredményeket viszont nagyban csökkentették a hatalmas marketingkiadások. 

Hirdetés

A mobilos részleg a teljes pénzügyi évben 107,27 milliárd dél-koreai von árbevételt szerzett, ami a legmagasabb érték az elmúlt három évből. Ellenben a Samsung Electronics az elmúlt három év legrosszabb árbevételét szerezte ebben az időszakban. 

Profit terén még kevésbé örülhet a vállalat, a mobilos részleg 2019-es működési nyeresége az elmúlt három év legalacsonyabbja lett. A teljes cég pedig éves szinten 50 százalékkal kisebb nyereséget ért el. A Samsung arra számít, hogy a memóriachipek, OLED-panelek és fogyasztói eszközök eladásai gyengék lesznek 2020-ban, de a teljes üzleti teljesítmény javul majd a bizonytalan globális üzleti állapotok ellenére is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.