Hirdetés

Macskaházat hajtogathatsz a Samsung tévék dobozaiból



|

Kreatívkodni eddig is lehetett a műszaki eszközök dobozait felhasználva, de ez most hivatalos Samsung kezdeményezés, és egyben a legjobb dolog, ami dobozzal történhet.

Hirdetés

Amikor megveszel valamilyen nagyobb műszaki eszközt, az általában egy méretes papírdobozban érkezik, amiből percek alatt kicsomagolod, és onnantól az egykori borításból haszontalan szemét lesz, amit jó esetben, és ha igazán felelősségteljes pici alkotórésze vagy a bolygónak, elviszel a megfelelő újrahasznosítós kukáig, rosszabb esetben elhajítod valahová, ahol addig poshad, míg a langy esők barna trutyivá puhítják. A Samsung gondolt egyet, és elhatározta, második életet is lehel a dobozokba.

Hirdetés

A felelős hulladékgazdálkodás úgyis a "reuse, reduce, recycle" szentháromság mentén működik, azaz lehetőség szerint kidobás előtt inkább próbáljuk újrafelhasználni az eredeti funkciójára már nem alkalmas anyagokat. Ha a közeljövőben egy Samsung televíziót vásárolsz, találsz benne egy QR kódot, amit leolvasva egy olyan útmutatóhoz juthatsz, amely pont ezt a célt szolgálja ötletes módon.

A Samsung által összeállított doksiban egy csomó olyan vágási és hajtogatási leírást találsz, amellyel a tévék dobozaiból mindenféle ötletes használati tárgyat készíthetsz. A dobozokon eleve láthatsz előre meghúzott és esetenként perforált vonalakat, ezek mentén tudod a leírás alapján kivagdalni és összehajtogatni a kívánt újdonságokat, így varázsolhatsz a dobozokból például kis polcos szekrénykét, újságtartó állványt, de akár macskaházat is.

Azt még nem tudni, pontosan mikortól lesznek az így előkészített tévés dobozok a boltokban, de annyi biztos, hogy elsőként a The Serif, The Frame és The Sero készülékek borításával lehet majd kreatívkodni. Reméljük, a gyakorlat további termékek és akár gyártók dobozaira is átterjed, és ezzel is egy fokkal tisztább és szebb lesz a világ. Meg persze boldog lesz minden macska, ami amúgy is az élet értelme.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.