Hirdetés

Videón a törhetetlen mobil kijelző



|

Persze valószínűleg ezt is szét lehet zúzni egy légkalapáccsal, vagy a tizedikről kiejtve, de attól már nem kell félni, hogy kézből a földre ejtve azonnal vége a telefonnak.

Hirdetés

Bármilyen mobiltelefont veszel, legyen akár a legolcsóbb vagy a több százezres csúcskategória, egyetlen félelme mindenkinek marad: mi van akkor, ha leejtem? Lehet persze mindenféle védelmet beépíteni a rázkódás és ütődés ellen, de az LCD és OLED paneleket védő üveg borítás még a legdrágább készülékeken is sérülékeny marad, ahogy az alatta levő merev panel sincs tökéletes biztonságban. A Samsung megjelenítőkkel foglalkozó leányvállalata, a Samsung Display most megvillantotta, milyen mobil kijelzőre vágyik mostantól mindenki: maga a panel is hajlékony és elég egy szintén hajlékony és rugalmas műanyag borítást elétenni.

Hirdetés

Az alábbi videón egy rövid bemutatót láthatunk a manapság megszokott merev OLED plusz az elé helyezett üveg, valamint az új, hajlékony OLED és a ráhelyezett műanyag különbségéről. Igen, a tesztben előkerül egy kalapács is, amit a kedves koreai hölgy nem fél használni. Tessék megtekinteni (de a saját mobiljával senki se próbálja ki otthon)!

Ez persze csak egy gyors demó, de a Samsung Display közleményében az is szerepel, hogy a panelt átküldték az amerikai védelmi minisztérium katonai szabványainak megfelelő MILSPEC teszteken is. Ennek megfelelően ugyanazt a panelt 26-szor ejtették le szilárd felületre 1,2 méteres magasságból - ez nagyjából megfelel annak, amilyen magasan egy ember tartja a telefont használat közben. De még ezen is túltettek, ugyanis a kísérletet megismételték 1,8 méteres magasságból is, és a panelnek még ezután sem lett semmi baja, tehát egy magasabb illető még telefonálás közben, a füle mellől is kiejtheti a készüléket úgy, hogy nem kell azonnal infarktust kapnia.

A kijelző egyébként átment a MILSPEC többi tesztjén is, így például működőképesen kibírta a plusz 71 és a mínusz 32 Celsius fokos környezetet is. Arról persze még semmilyen konkrét információ nincs, mikor kerülhetnek a boltokba az első ilyen kijelzővel szerelt mobilok (főleg most, hogy a Samsung épp teljesen átalakítja a telefonos kínálatát), és mennyivel drágítja meg őket az új technológia, de a lényeg az, hogy már van ilyen és működik, szóval szép lassan mi is megtapasztalhatjuk az áldásait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.