Hirdetés

Új 5G-s sebességrekordot állított fel a Samsung



|

Ezt persze egyelőre normál használatban lehetetlen reprodukálni, de attól a tény még tény marad, villámsebesen száguldozott a vezeték nélküli adat.

Hirdetés

A Samsung bejelentette, hogy rekordot döntött, ami az elérhető legnagyobb 5G-s sebességet illeti. Igaz, hogy egyelőre csak minden zavaró körülménytől mentes, laboratóriumi körülmények között, de a 800 MHz-es mmWave tartomány és a MU-MIMO technológia használatával, egy Samsung 5G mmWave Access Unit segítségével összejött a bravúr. Két tesztmobilt használtak, és mindegyiken sikerült 4,3 Gbps-os átviteli sebességet elérni. Az átmeneti átviteli maximum azonban a 8,5 Gbps-ot is elérte a vivőjel-összesítés és a MU-MIMO bevetése után. 

Hirdetés

Az erődemonstráció egyik célja az volt, hogy megmutassa az 5G és annak mmWave tartománya közötti különbségeket. Ez utóbbi széles sávszélessége ugyanis lehetővé teszi a szolgáltatóknak, hogy több gigabites sebességeket érjenek el, amiket alacsonyabb sávokban nem tudnának. Mindennek eredményeképp lehetővé válik majd a 8K-s videók streamelése, a kiterjesztett valóságra építő tanulás, VR-alapú telekonferencia és sok más egyéb, amelyek szükségességét, létjogosultságát majd az idő és a felhasználók döntik el. 

A mmWave tartományt egyelőre Japán, Dél-Korea és Amerika használja aktívan, az első kettő már kínál is rá szolgáltatásokat. A következő években a tervek és meginduló kiépítések alapján 15 további országban jelenhet meg a technológia, azzal kapcsolatban viszont egyelőre nincs hivatalos információ arról, mikor ér el Magyarországra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.