Hirdetés

Sárga lámpának nézte a Holdat a Tesla önvezető rendszere



|

A belső sávban fékezgetett az ijedős Tesla.

Hirdetés

A Tesla Autopilot nevű önvezető rendszere visszatérő vendég a híradásokban, legutóbb annak kapcsán írtunk róla, amikor a szoftver fejlesztéséért felelős CJ Moore maga korrigálta az autók képességeiről nagyot mondó Elon Muskot.

Moore konkrétan arról beszélt, hogy az alapító milliárdos hiába állít mást, az Autopilot képességei valójában csak a kettes szinten járnak a lehetséges ötből. Ezen a szinten pedig a rendszernek még nagy szüksége van az emberi felügyeletre a biztonságos vezetéshez, amit most egy különös eset is bizonyít.

Hirdetés

A Twitteren felbukkant egy videó, melyen az látható, hogy a Tesla rendszere sárga közlekedési lámpaként ismerte fel az égen fénylő Holdat. A poszt tanúsága szerint a jármű nagyjából 102 km/h-s sebességgel haladt a belső sávban, mikor az Autopilot sárgát kiáltott, majd folyamatosan lassítani akart.

A téves érzékelésből szerencsére nem lett baj, a videó készítője viszont a biztonság kedvéért megjelölte Elon Muskot is, azt javasolva a CEO-nak, hogy állítsa rá a Tesla csapatát a kérdésre.

Nem ez az első alkalom, hogy kritika éri az Autopilotot. Néhány hónapja például a Consumer Reports jelentése jutott arra, hogy a Tesla megoldását könnyű összezavarni, s nem ismeri fel elég hatékonyan a sofőr figyelmének elkalandozását sem.

Habár Elon Musk évek óta ígérgeti a teljes önvezetés (Full Self Driving - FSD) elérését, a Tesla májusban azt közölte a kaliforniai közlekedési hatósággal, hogy erre az idén már valószínűleg nem fog sor kerülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.