Hirdetés

Sci-fi filmekre emlékeztető eszközt tesztelt a NASA



|

A Mars meghódításában is nagy szerepet kap majd a repülő csészealj.

Hirdetés

Miközben mindenki a James Webb űrtávcsővel és az általa készített fotókkal van elfoglalva (amit mondjuk abszolút megértünk), a NASA mérnökei nem pihennek, időt és energiát nem spórolva dolgoznak azon, hogy a jövőben ember léphessen a Marsra.

A cél teljesítéséhez most egy lépéssel közelebb került a szervezet, miután sikeres volt a "Low-Earth Orbit Flight Test of an Inflatable Decelerator" névre hallgató küldetés.

Hirdetés

A repülő csészealjra emlékeztető pajzs elsőszámú feladata az lesz, hogy a Mars légkörébe való belépéskor lassítsa az érkezést és csökkentse a súrlódás okozta hőtermelődést. A most végzett teszt során 125 kilométer magasan fújódott fel, majd az elvárások szerint visszatért a Földre. Felvétel nincs, animációt viszont közzétettek a működéséről.

A november 10-én végzett tesztek után a NASA mérnökei megbizonyosodhattak abban, hogy a LOFTID működőképes, ami azért nagyon izgalmas, mert a tervek szerint egy napon ezzel fognak embereket juttatni a Marsra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.