Hirdetés

Sebastian Vettel az iPhone-ja segítségével üldözte a táskája tolvaját



|

A saját kezébe vette az ügyet a világbajnok Formula-1 pilóta.

Hirdetés

Külföldön járva az ember többnyire a táskájában hordja az életét, így különösen fájó lehet, ha egy tolvaj kezébe kerül az értékes csomag. Ám ahogy a Sebastian Vettellel történtek mutatják, még egy négyszeres világbajnok Formula-1-es versenyzőt is elérhet a baj, ha nem figyel eléggé.

Elsőként a BBC számolt be róla, hogy egy barcelonai hotelban megfújták a 34 éves német pilóta táskáját, az Aston Martin csapat sztárja azonban nem esett pánikba, és saját hatáskörben próbálta megoldani a dolgot.

Hirdetés

A beszámoló alapján ugyanis Vettel felpattant egy elektromos rollerre, és az iPhone-ja segítségével, a Lokátor alkalmazáson keresztül igyekezett lenyomozni a táska hollétét. Erre a táskában lapuló AirPods-fülesek adtak neki lehetőséget, melyek helyzete lekövethető az iOS beépített appjában.

A tolvajvadászat azonban nem járt sikerrel, mivel az elkövető elég ravasz volt ahhoz, hogy megszabaduljon a vezeték nélküli fülhallgatótól. Vettel így csak az AirPodsot tudta visszaszerezni, majd jobb híján értesítette a rendőrséget a többi holmi eltűnéséről. Arról nincs információ, hogy milyen értékekkel lett szegényebb a pilóta.

Nem ez az első érdekes sztori a közelmúltból, amelyben az AirPods és a Lokátor alkalmazás kapott főszerepet: egy ukrán férfinak áprilisban az orosz haderő mozgását sikerült lekövetnie a Kijev melletti otthona kifosztásakor ellopott vezeték nélküli fülhallgató segítségével. Az almás eszközök megtalálására szolgáló Lokátor egyébként 2019-ben, az iOS 13-mal került be az Apple ökoszisztémájába, előtte "iPhone keresése" néven futott a funkció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.